Advertisement

Liverpoolilla suuri haaste Anfieldillä Barcelonaa vastaan – Salah sivussa tärkeästä ottelusta

Liverpool ja Barcelona kohtaavat tänään Anfieldillä Mestarien liigan välierien toisessa osassa. Barcelona voitti kotikentällään pelatun ensimmäisen osan peräti 3-0. Ottelu oli kuitenkin hyvin paljon loppunumeroita tasaisempi. Joukkueiden erona oli tuolloin vain kliinisyys ja Lionel Messi. Liverpool on ollut Anfieldillä parhaimmillaan uskomaton ja se pystyy kyllä ottamaan kolmenkin maalin johdon kiinni, mikäli pystyvät pitämään Messin ja Barcelonan maaleitta. Helppoa Liverpoolin tehtävä ei kuitenkaan tule olemaan ja sitä vaikeuttaa entisestään Mohamed Salahin puuttuminen ottelusta.

Salah sai tärkeässä Newcastle ottelussa osuman päähänsä ja siitä aiheutui aivotärähdys. Salah kannettiin paareilla pois kentältä. Eikä tässä vielä kaikki. Liverpoolilta uupuu ottelusta myös Roberto Firmino, joten ennakkoon ajateltuna kotijoukkueen vuori vaikuttaa liian suurelta kiivettäväksi.

Ottelu paria on kuitenkin vähintään 90 minuuttia pelaamatta, joten kaikki on mahdollista. Ja jos jotain, niin Liverpool on osoittanut venymiskykynsä viimeistään tällä kaudella. Barcelona on puolestaan aiemminkin sulanut vahvan johdon jälkeen. Näin kävi viimeksi viime kaudella AS Romaa vastaan. Barcelona voitti tuolloin avausosan 4-1 kotikentällään ja kärsi Roomassa 3-0 tappion, jonka myötä AS Roma etene välieriin juuri Liverpoolia vastaan.


Liverpoolissa ei kuitenkaan olla valmiita vielä luovuttamaan finaalipaikan suhteen.

”Me olemme hyvin kaukana luovuttamisesta. Vielä on toivoa”, Jürgen Klopp kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Jos on edelleen mahdollisuus edetä jatkoon, me tulemme yrittämään.”

”Haluamme juhlia Mestarien liigan tavaltamme. Jos voimme edetä jatkoon, niin mahtavaa. Jos emme, niin haluamme päättää Mestarien liiga -kauden kauniilla tavalla.”

Barcelonan ex-Liverpool hyökkääjä Luis Suarez iski avausosassa osuman Liverpoolin verkkoon. Usein kirjoittamattomana sääntönä on pidetty sitä, ettei pelaaja tuuleta maaliaan entistä joukkuettaan vastaan. Etenkään silloin, jos ura seurassa on ollut merkittävä. Suarezin ura Liverpoolissa oli merkittävä, mutta pelaaja kuitenkin tuuletti osumaansa melko villisti.

Lehdistötilaisuudessa urugualainen kuitenkin kertoi, ettei aio tuulettaa Anfieldillä, mikäli onnistuu maalinteossa jälleen.

”Kunnioitan Liverpoolin kannattajia suunnattomasti. Koska juhlin tekemääni maalia Barcelonan kannattajien kanssa, pyydän sitä anteeksi”, Suarez kertoi.

”On selvää, että jos teen maalin Anfieldillä, en tule juhlimaan sitä.”

Vaikka Liverpool on ollut kotikentällään tällä kaudella loistava, Barcelona on jälleen pelannut läpi kauden todella vakuuttavaa jalkapalloa. La Ligan mestaruus kertoo myös siitä, että joukkue on huippuvireessä tällä hetkellä. Edessä on eittämättä hyvin mielenkiintoinen ja vauhdikas ottelu, jossa tullaan varmasti näkemään maaleja.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom