Liverpoolille lisää kunniamainintoja – Jürgen Klopp valittiin Valioliigan vuoden manageriksi!

Liverpool-käskyttäjä Jürgen Klopp on valittu Valioliigan vuoden manageriksi. Saksalaismanageri päihitti äänestyksessä kilpaveljensä Frank Lampardin, Brendan Rodgersin sekä Chris Wilderin.

Lampard vei nuoren joukkueensa neljän parhaan joukkoon sekä FA Cupin finaaliin ensimmäisellä managerikaudellaan. Rodgersin Leicester ylsi viidennelle sijalle ja sarjanousija Sheffield United yllätti kaikki Wilderin johdolla hätyyttelemällä europelipaikkoja Chris Wilderin johdolla.

53-vuotias Klopp johdatti Liverpoolin sarjamestaruuteen 30 vuoden tauon jälkeen ja hän teki sen tyylillä. 32 voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota toivat seurahistorian ennätyspisteet Valioliigassa (99p). Liverpool kruunattiin mestariksi myöskin ennätyksellisen aikaisin, kun voitto ratkesi jo seitsemän kierrosta ennen sarjan päättymistä. Eroa toiseksi tulleeseen Manchester Cityyn jäi lopulta 18 pistettä.

Liverpool kärsi ensimmäisen tappionsa vastaa helmikuun 29. päivänä, kun sarjasta tippunut Watford yllätti mestarin 3-0 lukemin Vicarage Roadilla. Sitä ennen Kloppin ryhmä oli menettänyt vain kaksi pistettä. Klopp pokkasi myös kauden aikana ennätykselliset viisi Valioliigan kuukauden manageri -palkintoa.

Klopp oli jo Liverpoolin toinen 2019-2020 kaudelta palkittu henkilö, kun Trent Alexander-Arnold valittiin vuoden nuoreksi pelaajaksi aikaisemmin tällä viikolla.