Advertisement

Liverpoolin hyökkäyskolmikon tehottomuus hämmentää huippuottelun alla – Manchester Unitedin kokoonpanossa isoja muutoksia

Kuva: TT, Magi Haroun

Vajaan parin tunnin kuluttua alkava huippukamppailu Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä on herättänyt paljon keskustelua mediassa kuluneen viikon aikana. The North-West derbyksikin kutsuttu kamppailu käydään tällä kertaa Liverpoolin kotiluolassa Anfieldilla.

Liverpool lähtee otteluun vahvana ennakkosuosikkina, vaikka Manchester United on ainoa joukkue, joka on ryövännyt tappiottomalta kotijoukkueelta pisteitä kuluneen Valioliigakauden aikana. Kuitenkin Manchester Unitedin loukkaantumishuolet, Liverpoolin pitkä voittoputki kotikentällä sekä varsinkin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa loistaneen Marcus Rashfordin puuttuminen Manun vahvuudesta ounastelevat vaikeaa iltapuhdetta manchesterilaisille.

Liverpoolin hyökkäyskolmikkoa on vaivannut tehottomuus derbyissä

Liverpoolin maaginen hyökkäyskolmikko on myöskin ollut tarkastelun alla ennen ottelua. Tällä kertaa tarkastelu on kuitenkin keskittynyt heidän tehottomuuteensa juurikin Manchester Unitedia vastaan pelatuissa otteluissa. Kolmikko Salah-Mane-Firmino on osunut puiden väliin vain kertaalleen, kun Mane viimeisteli 3-1 voittolukemat joulukuussa 2018.

Kontrasti verrattuna muita top-6 joukkueita vastaan pelattuihin otteluihin on järkyttävän suuri. Esimerkiksi Arsenalia vastaan pelatuissa otteluissa kolmikko on osunut yhteensä 17 kertaan. Premier League Productionsin studiovieras, Arsenal-legenda Ian Wright, hämmästelikin tilaston kuultuaan asiaa suureen ääneen.

“Jos katsomme taaksepäin, haluaisin uskoa, että he ovat hukanneet paljon hyviä maalipaikkoja kyseisissä otteluissa.”

”On todella hämmentävää kuulla tästä tilastosta, kun tietää heidän tasonsa ja luotujen maalipaikkojen määrän normaalisti.”

”Sen takia haluan uskotella itselleni, että he ovat missanneet paljon erinomaisia paikkoja edellisissä otteluissa Manua vastaan.”

Odotetut avauskokoonpanot illan ottelulle

Daily and Sunday Express arvioi klo 18.30 alkavan hegemoniakamppailun avauskokoonpanot. Liverpoolin rosterista ei yllätyksiä löytynyt, mutta raajarikkoisen Manchester Unitedin kokoonpanoveikkaus näytti erittäin mielenkiintoiselta. Tämä kamppailu on se, jota et takuulla halua missata!

Liverpool lähtee tutulla 4-3-3 formaatiolla liikkeelle:

Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Chamberlain, Wijnaldum; Salah, Mane, Firmino.

Manchester Unitedin arvioitu kokoonpano 3-4-1-2 muodossa:

De Gea; Lindelof, Maguire, Bailly; Wan-Bissaka, Fred, Matic, Williams; Andreas; James, Martial.