Liverpoolin mestaruusjahti jatkuu – Onnistuuko Southampton lyömään kapuloita rattaisiin?

Perjantai-illan ainoassa valioliigaottelussa Southampton saa vieraakseen Liverpoolin.

Southampton on jumiutunut sarjan peräpäähän, sijalle 16, ja taistelee ainakin näennäisesti vielä putoamista vastaan. Soton on parantanut peliään kauden edetessä rutkasti ja peliesityksiin nähden joukkueen pitäisi olla huomattavasti ylempänä sarjataulukossa.

Joulukuussa seuran peräsimeen palkattu Ralph Hasenhuttl on tehnyt loistavaa työtä joukkueessa, joten ensi kaudella Sotonin voidaan odottaa pelaavan huomattavasti paremmista sijoista mitä tällä ja edellisellä kaudella.

Mestaruudesta taisteleva Liverpool lähtee hakemaan vain ja ainoastaan voittoa St Mary’siltä. Pool on sarjassa kakkosena, vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Manchester Citystä. Joukkueiden välinen ”kissa-hiiri-leikki” on jatkunut koko kauden ja kärkipaikka vaihtuu viikosta toiseen. Liverpoolin loppuohjelma on huomattavasti Cityä helpompi, joten Merseysidella saatetaan päästä kauden päätteksi juhlimaan mestaruutta 29 vuoden tauon jälkeen.

Liverpool on pelannut tuloksellisesti vahvasti jo pitkään, mutta joukkueella on ollut pieniä pelillisiä ongelmia ajoittain ja pakka ei ole pysynyt kasassa koko 90-minuuttista. Tästä hyvä osoitus nähtiin viime viikonloppuna Tottenhamia vastaan. Peli oli täysin Liverpoolin hanskassa avausjakson, mutta toisella puoliajalla joukkue oli ajoittain jopa hätää kärsimässä.

Liverpool lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta omissa papereissa tämä ottelu on kenties se suurin kompastuskivi, jossa merseysidelaisjoukkue voi loppukauden aikana menettää pisteitä. Soton on ollut viime aikoina hyvässä vireessä (kolme voittoa edelliseen neljään otteluun), eikä Liverpool ole vieraspeleissään häikäissyt (kolme tasapeliä edelliseen neljään otteluun).

Poissaolot:

Southampton: Michael Obafemi (hyökkääjä), Danny Ings (hyökkääjä), Jannik Vestergaard (puolustaja)

Liverpool: Alex Oxlade-Chamberlain (keskikenttä), Joe Gomez (puolustaja)

Tiesitkö että…

Southamptonin edellinen valioliigamaali Liverpoolin verkkoon on syntynyt yli kolme vuotta sitten, kaudella 2015-2016, jolloin nykyinen Liverpool-hyökkääjä Sadio Mane laukoi Sotonin 3-2 -voittomaalin 86. peliminuutilla.