Liverpoolin taival FA Cupissa loppui lyhyeen – Wolves jyräsi neljännelle kierrokselle

Valioliigan kärkipaikalla olevan Liverpoolin taival FA Cupissa päättyi tälläkin kaudella lyhyeen. Wolves voitti maanantai-iltana kotikentällään Liverpoolin lukemin 2-1 ja jatkaa kilpailun neljännelle kierrokselle.

Ottelu alkoi kotijoukkue Wolvesin kommenossa ja kakkosmiehistöllä otteluun lähteneellä Liverpoolilla oli vaikeuksia päästä edes omalta kenttäpuoliskolta pois. Vierasjoukkueelle jobinpostia tuli jo ottelun viidennellä peliminuutilla, kun Dejan Lovren loukkaantui. Jurgen Klopp joutui korvaamaan Lovrenin vasta 16-vuotiaalla Ki-Jana Hoeverilla, joka teki samalla debyyttinsä seuran edustusjoukkueessa.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 38. peliminuutilla, kun James Milner menetti pallon keskialueella, Fabinho ylipelasi tilanteen ja Wolves pääsi ylivoimahyökkäykseen. Wolves-hyökkääjä Raul Gimenez ei pallosta luopunut vaan päätti puolesta kentästä lähteneen soolojuoksunsa vuoren varmaan viimeistelyyn.

Avausjaksolla Liverpool ei onnistunut luomaan yhtään kunnollista maalintekopaikkaa, mutta heti toisen puoliajan alkuun se sellaisen loi. Milnerin laukauksen Wolves-puolustus onnistui vielä blokkaamaan, mutta pallo kimposi Divock Origille, joka laukoi vasurillaan upeasti pallon maaliverkon perukoille.

Wolves ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut, vaan siirtyi ottelussa johtoon vain neljä minuuttia myöhemmin. Ruben Neves laukoi fantastisesti kolmestakympistä ja Liverpool-vahti Simon Mignolet jäi maalillaan täysin voimattomaksi.

Vierasjoukkue haki takaiskun jälkeen kiivaasti tasoitusmaalia. Klopp vaihtoi 70. peliminuutilla ykköstykit Mohamed Salahin ja Roberto Firminon vielä kentälle, mutta edes heidän taituruutensa ei tuonut kaivattua tasoitusmaalia. Wolvesin johto kesti päätösvihellykseen asti ja näin ollen Liverpoolin taival FA Cupissa päättyi jo ensimmäisessä ottelussa.

Wolves kohtaa neljännellä kierroksella vieraskentällä joko Shewsburyn tai Stoken.