Advertisement

Liverpoolin tappioton putki Valioliigassa jo yli vuoden pituiseksi – Valioliigaottelun syöttöennätys uusiksi Sheffield-voitossa

Kuva: TT, James Speakman

Liverpoolin 2-0 voitto Sheffield Unitedista torstai-iltana merkitsi sitä, että Liverpool on ollut Valioliigassa tappiottomana yli vuoden ajan. Edellinen tappio tuli 3.1.2019 Manchester Cityä vastaan ja seuraavan Valioliigaottelun ollessa vasta 11. päivänä, kokonainen vuosi ylittyy.

Liverpool on vasta kolmas joukkue Valioliigassa, joka on pystynyt pelaamaan tappioitta yli vuoden ajan. Chelsea on pystynyt vastaavaan suoritukseen 2004-2005 ja Arsenal 2003-2004 vuosien välillä. Kuitenkin Arsenalin ennätykselliseen 49 ottelun tappiottomaan putkeen on Liverpoolilla matkaa 12 ottelun verran ja kokonaan tappiottomaan kauteen vielä sitäkin enemmän.


Liverpool oli torstain ottelussa täysin pitelemätön. Liverpool kaatoi täysin vastaantulijana olleen sarjanousijan Mohamed Salahin ja Sadio Manen maaleilla, pallonhallinnan ollessa kotijoukkueella 75-prosenttisesti. Liverpool syötti ottelussa onnistuneesti 969 kertaa, joka on uusi ennätys yhden ottelun osalta Valioliigassa. Virgil Van Dijk antoi näistä syötöistä 141 kappaletta, joka on sekin mainitsemisen arvoinen suoritus.

https://www.instagram.com/p/B61o2cfg0Gn/

Liverpool jatkaa siis ylivoimaista kulkuaan Valioliigan kärjessä. Ero toisena olevaan Leicesteriin on 13 pistettä, vaikka Liverpoolilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Tässä vaiheessa kautta alkaa näyttää siltä, että Liverpoolin ensimmäinen mestaruus Valioliigassa 30 vuoteen on enemmän kuin lähellä. Pelaajien voittamisen tahto ja pelaamisen taso on niin korkealla, että harva Valioliigajoukkue pystyy heitä enää horjuttamaan.