Advertisement
" "

Liverpoolissa, Chelseassa ja Arsenalissa pelannut Benayoun päättää uransa

Israelin pääsarjan Beitar Jerusalemia viimeksi edustanut keskikenttäpelaaja Yossi Benayoun on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. 38-vuotias Benayoun muistetaan pelaajana muun muassa West Hamin, Liverpoolin, Chelsean sekä Arsenalin riveistä.

“On minulle tärkeää kiittää kannattajia, he olivat niitä jotka osoittivat minulle rakkautta minne tahansa meninkään”, Benayoun sanoi BBC Sportin mukaan. “Olen varma että seuraava askel urallani tulee olemaan haastava eikä yhtään vähempää jännittävä. Urallani on paljon hetkiä, joita tulen kantamaan mukanani loppuelämäni.”

Benayoun pelasi Valioliigassa yhteensä 194 ottelua, joissa syntyi 31 maalia. Molemmat lukemat ovat israelilaiselle pelaajalle ennätyksiä. Benayoun oli Chelsean mukana voittamassa Eurooppa-liigaa kaudella 2012-13. Sen lisäksi hänellä on kaksi Israelin pääsarjan mestaruutta.

Pelatessaan Liverpoolissa kausilla 2007-10 Benayoun onnistui iskemään hattutempun niin Valioliigassa, Mestarien liigassa kuin FA Cupissakin. Samanlaiseen saavutukseen ovat hänen lisäkseen pystyneet ainoastaan Tottenhamin Harry Kane sekä Manchester Cityn Sergio Agüero.

Benayoun on myös yksi Israelin maajoukkueen kaikkien aikojen pelaajista. Urallaan hän pelasi 102 maaottelua, joissa syntyi 24 maalia. Maaotteluiden määrässä hän on maansa ykkönen. Maaleissa Benayoun on jaetulla toisella sijalla edellään vain Mordechai Spiegler, joka teki 1960- ja 70-luvuilla maajoukkueessa 33 täysosumaa.