Advertisement

Ljungberg kommentoi Özilin kokoonpanosta poisjättämistä – ”En olisi ottanut mukaan, vaikka olisi ollut kunnossa”

Kuva: TT, Andy Rowland

Freddie Ljungberg kommentoi Everton-ottelun jälkeen Mesut Özilin tilannetta kovin, mutta rehellisin sanankääntein. Özil oli jätetty ulos ottelun kokoonpanosta ja syyksi ilmoitettiin loukkaantuminen. Media ei kuitenkaan täysin ostanut väitettä, vaan spekuloi mahdollisesta rangaistuksesta edellisviikonlopun Man City -ottelun kiukuttelusta. Özil sadatteli sekä potkaisi raivokkaasti omia hanskojaan, kun hänet otettiin vaihtoon 60. peliminuutilla. Ljungberg kuitenkin perusteli ratkaisuaan medialle:

”Arsenalissa, se ei ole hyväksyttävää käytöstä eikä kuvaa sitä, kuinka toimimme.”

”Mesut oli tänään loukkaantunut. En kuitenkaan olisi ottanut häntä mukaan, vaikka hän olisi ollut pelikunnossa, jotta hän ymmärtäisi, että sellainen käytös ei kuulu Arsenalin henkeen.”

”Se oli minun päätökseni. En kuitenkaan tee päätöksiä jatkossa, mutta se oli mielipiteeni.”

Everton-ottelu oli väliaikaismanageri Ljungbergin viimeinen Arsenalin peräsimessä ja Mikel Arteta ottaa täyden vastuun joukkueesta tänään sunnuntaina. Artetan mielestä Özil on ”massiivinen pelaaja seuralle” ja hän pyrkii saamaan kaikista pelaajista kaiken irti, jotta Arsenal voi menestyä.

Özilin viikon takainen kiukuttelu ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, vaan hänellä oli ilmeisen kireät välit myös Unai Emeryn kanssa. Myös Özilin kommentit Kiinan parlamentin huonosta kohtelusta Uighur muslimeja kohtaan on luonut vaikeuksia seuran markkinointiosastolle, kun Kiinan televisioyhtiöt kielsivät Arsenalin pelien esittämisen Özilin takia.

Artetan täytyy siis saada asiat nopeasti käsiteltyä ja Özilin peli rullaamaan normaalilla tasolla tai isompien ratkaisujen tekeminen pelaajan kohdalla näyttää vääjäämättömältä. Mielestäni isompi ratkaisu tulisi kuitenkin tehdä jo nyt eli näyttää Özilille ovea.