Advertisement

Llorente paljastaa miksi valitsi Tottenhamin

Yksi elokuun viimeisen eli siirtotakarajapäivän huomiota herättäneimpiä siirtoja oli kokeneen espanjalaishyökkäjä Fernando Llorenten siirto Swanseasta Tottenhamiin. Chelsea oli tehnyt Llorentesta myös tarjouksen ja mies oli jo todella lähellä siirtoa sinne, mutta päätyi kuitenkin viime hetkellä Tottenhamiin. Haastattelussa Llorente paljastaa, että Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon viime hetken puhelinsoitto sai hänet muuttamaan mielensä.

“Totuus on, että Chelsea oli ollut perässäni jo pitkään mutta tiedätte kuinka nämä asiat menee. Aivan viimeisellä minuutilla Pochettino soitti minulle ja suostutteli minut siirtymään Tottenhamiin”, Llorente kertoi Sky Sportsin mukaan. “Tottenhamin projekti on vakuuttava. He ovat pärjänneet erittäin hyvin viime kausina ja uskon sopivani erittäin hyvin mukaan tähän projektiin. Uskon pystyväni auttamaan heitä paljon.”

Llorente teki virallisen Tottenham-debyyttinsä eilisessä Mestarien liigan ottelussa Borussia Dortmundia vastaan tultuaan vaihdosta kentälle muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Harry Kane on joukkueen ehdoton ykköshyökkääjä eikä ole syrjäytettävissä, mutta vaihtominuuttien lisäksi Llorente saa varmasti näytönpaikkoja ainakin kansallisissa cup-otteluissa. Pochettinoon hänellä on raudanluja luotto.


“Pochettino oli ilman epäilystä joku hyvin tärkeä osa tätä siirtoa. Tiesin hänet Espanjan ajoiltani. Siellä, tämä on hieno tarina, tein debyyttini häntä vastaan [Athletic Bilbao vs. Espanyol] San Mamesilla. Hän oli uransa lopussa ja minä omani alussa. Myöhemmin hän oli Espanyolin manageri ja minä Athleticin pelaaja ja me kamppailimme vastakkain lukuisia kertoja. Nyt olen hänen palveluksessaan Spursissa ja haluan todella antaa hänelle parastani.”

Tottenhamin seuraava Valioliiga-ottelu pelataan Llorenten entistä seuraa Swanseaa vastaan lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.