Advertisement
" "

Loftus-Cheek kaipaa Chelsealta enemmän mahdollisuuksia nuorille

Ruben Loftus-Cheek oli yksi Valioliigan viime kauden läpimurtopelaajista. Chelseasta Crystal Palacessa lainalla pelannut keskikenttäpelaaja esiintyi niin vakuuttavin ottein, että hän ansaitsi paikan Englannin maajoukkueessa meneillään olevissa MM-kisoissa.

Vastuuta 22-vuotias Loftus-Cheek on saanut myös kisoissa. Hän tuli alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Tunisiaa vastaan vaihdosta Dele Allin tilalle ja on sen jälkeen pelannut täydet minuutit.

On kuitenkin vielä hieman hämärän peitossa, missä Loftus-Cheek tulee ensi kaudella pelaamaan. Hän on yhä Chelsean mies, mutta mahdollisuuksia edustusjoukkueen paidassa on tullut vähänlaisesti. Loftus-Cheek on edustanut Chelseaa viime kauden lainapestiä lukuun ottamatta koko uransa, mutta pelannut edustuksen pelejä vain 32 kappaletta. Loftus-Cheek onkin hieman turhautunut näyttöpaikkojen vähyyteen.

“On ollut todella vaikeaa siirtyä jokaisen pelin pelaamisesta edustusjoukkueeseen jossa ei saa edes mahdollisuutta”, Loftus-Cheek kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Henkisesti se on hyvin vaikeaa, pelkästä huippupelaajien kanssa harjoittelemisesta ei jaksa nauttia määräänsä enempää. Vuoden takaisesta olen kehittynyt valtavasti. Pelitilanne on vain täysin erilainen.”

Loftus-Cheek kuitenkin ymmärtää, miksi mahdollisuuksia on tullut enemmän Englannin Gareth Southgatelta ja Crystal Palacen Roy Hodgsonilta kuin Chelsean managereilta.

“On vaikea verrata Gareth Southgatelta ja Roy Hodgsonilta saamaani luottoa vähäiseen vastuuseen Chelseassa koska se on niin suuri seura – managerit ovat paineen alla eivätkä ehkä halua ottaa riskiä nuoren pelaajan kanssa”, hän jatkoi. “En täysin ymmärrä, mitä kulisseissa tapahtuu, mutta Chelsea on valtava seura ja ymmärrän miksei mahdollisuuksia tule niin usein.”

Chelsean pelaajalistausten tutkailu paljastaa, että Loftus-Cheekin sanojen takana on vinha perä. Seura on tunnettu siitä, että se hamstraa nuoria pelaajia, joita sitten lähetetään lainalle ympäri Eurooppaa. Äärimmäisenä esimerkkinä on kroatialaismaalivahti Matej Delac, joka siirtyi Chelseaan jo 2010 ja vietti sittemmin aikaa lainalla kahdeksassa eri seurassa, eikä pelannut Chelseassa peliäkään. Tänä kesänä hän siirtyi sopimuksensa päätyttyä tanskalaiseen AC Horsensiin. Viime kaudella Chelsean puolustuslinjaan murtautunut Andreas Christensen on puolestaan harvinainen esimerkki, joka on lainapestien jälkeen onnistunut ottamaan paikkansa Chelsean pelaavasta kokoonpanosta.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.