Advertisement

Lontoolaisilla mielenkiintoiset vastustajat Eurooppa-liigassa

Eurooppa-liigassa on jäljellä yhä molemmat kisassa alusta saakka mukana olleet Valioliigajoukkueet. Sekä Arsenal, että Chelsea saivat neljännesvälieräparikseen mielenkiintoisen joukkueen. Lontoolaiset ovat kuitenkin molemmissa pareissa selviä ennakkosuosikkeja. Helppoa tehtävää ei kummallakaan ole kuitenkaan edessään.

Arsenal vs Rennes

Arsenalin vastustajaksi arvottiin Ligue 1 -joukkue Rennes. Rennes pudotti edellisellä kierroksella espanjalaisen Real Betisin. Betis lähti otteluparin toiseen osaan hyvistä asemista, mutta Rennes kairasi jatkopaikan 1-3 vierasvoitollaan. Betis on ollut kuluvalla kaudella erittäin vahva joukkue kotikentällään, joten Rennesin voitto on vähintäänkin yllätys.

Arsenal puolestaan pelasi erittäin heikon ensimmäisen osan BATE Borisovia vastaan ja hävisi Valko-Venäjällä 1-0. Kotikentällään toisessa osassa Tykkimiehet pääsivät enemmän omalle tasolleen ja tuloksena oli vankka 4-1 kotivoitto. Rennes on BATE Borisoviin nähden aivan toisen tason vastus ja Arsenalin onkin pystyttävä parantamaan kokonaissuoritustaan edelliseltä kierrokselta huomattavasti.

Rennes on tällä hetkellä kotimaansa sarjassa sijalla 11. Kausi ei ole Ranskan liigassa sujunut aivan odotetunlaisesti. Arsenal on puolestaan viidentenä Valioliigassa ja silläkin on täysi työ päästä tavoitteeseensa, joka on Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija.

Chelsea vs Dynamo Kiev

Chelsea hoiti ruotsalaisen Malmön mallikkaasti edellisellä kierroksella. Ruotsissa lontoolaiset olivat parempia numeroin 1-2 ja kotona homma hoitui tyylipuhtaasti 3-0. Dynamo Kiev on kaikin puolin mielenkiintoinen vastustaja. Joukkueella on rutkasti kokemusta europeleistä ja ajoittain joukkue on pystynyt jossain määrin myös menestymään.

Dynamo Kiev tiputti edellisellä kierroksella kreikkalaisen Olympiakosin yhteismaalein 3-2. Kiovan jatkopaikka meni näin tiukoille, mutta joukkue pystyi tekemään tarvittavan. Nyt vastus on huomattavasti kovempaa tasoa ja Chelseaa vastaan joukkueen onkin venyttävä parhaaseensa ja sekään ei välttämättä riitä.

Chelsealla riittää oman pelinsä kanssa riittävästi huolta, mutta sen verran vahva ennakkosuosikki joukkue on tässä otteluparissa, että on hyvin vaikea nähdä lontoolaisten tien katkeavan vielä tässä vaiheessa.

Otteluparien ensimmäiset osat pelataan ensi viikon torstaina. Molemmat ottelut pelataan Lontoossa. Toiset osat ovat vuorossa viikkoa myöhemmin.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom