Lontoon derby päättyi tasan

Tapahtumarikkaassa ja intensiivisessä Chelsean ja Arsenalin välisessä sunnuntai-iltapäivän ottelussa ei maaleja nähty, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita sitäkin enemmän.

0-0 päättynyt ottelu on Chelsea-manageri Antonio Contelle ensimmäinen maaliton ottelu Bluesin kotipyhättö Stamfrod Bridgellä italialaisen saavuttua Länsi-Lontooseen kesällä 2016. Kyseessä on myös Arsenalin ensimmäinen piste Bridgellä sitten vuoden 2011, kun Robin van Persie varmisti hattutempullaan Gunnersien 5-3 vierasvoiton.

Arsenal ei tasaisessa ottelussa jäänyt kauaksi edes voitosta. Chelsea-toppari David Luiz ajettiin ulos 87. peliminuutilla, joten Gunners pääsi pelaamaan ottelun loppuhetket ylivoimalla. Lähimmäksi maalia pohjoislontoolaiset pääsivät kuitenkin jo aiemmin ottelussa, kun Aaron Ramsey laukoi pallon ylärimaan juuri ennen puoliaikaa. Tämän lisäksi Shkodran Mustafi toimitti pallon toisella puoliajalla Chelsea-maaliin, mutta linjatuomarin lippu oli pystyssä, ja päätuomari Michael Oliver vihelsi maalin paitsioksi.

”Intensiivinen, kurinalainen ja taisteluntäyteinen peli.”

Chelsean paras maalipaikka nähtiin ensimmäisellä puoliajalla. Espanjalaislaituri Pedro pääsi puolittain yksin läpi, mutta Arsenalin veräjänvartija, entinen Chelsea-peluri Petr Čech sai heikohkon yrityksen torjuttua. Lisäksi Bluesin espanjalaiskärki Álvaro Morata aiheutti Arsenal-puolustukselle vaikeuksia läpi ottelun, mutta ei onnistunut maalinteossa.

”Se oli hyvä ja kurinalainen suoritus joukkueelta”, Arsenal-manageri Arsène Wenger kommentoi ottelun jälkeen. ”Kaikki halusivat nähdä miten vastaamme edelliseen vierasotteluumme [4-0 häviö Liverpoolille] ja teimme sen positiivisella tavalla. Olisimme voineet voittaa mutta kaiken kaikkiaan se oli intensiivinen, kurinalainen ja taisteluntäyteinen peli.”

Chelsea-manageri Antonio Conte komppasi ranskalaiskollegaansa Wengeriä ottelun luonteesta puhuessaan.

”Se oli hyvä, avoin peli, jossa molemmat joukkueet yrittivät voittaa. Jokainen peli Arsenalia vastaan on aina todella tiukka. Tiesimme hyvin millainen ottelu meitä odotti. Molemmat joukkueet ovat erinomaisia joukkueita – se oli hyvä tasapeli.”

David Luizin punaista korttia Conte ei suostunut suoraan kommentoimaan. Italialainen totesi vain olevan ”outoa”, että kyseessä oli Chelsean kolmas Arsenal-kohtaaminen putkeen, missä Blues lopetti ottelun vajaalla.

Luiz sai punaisen kortin taklattuaan nappulat edellä Arsenalin Sead Kolašinacia suoraan sääreen, eikä tuomiossa ollut juurikaan kyseenalaistamista, etenkin kun brasilialaisella oli jo keltainen kortti alla.

Luizin ensimmäinen keltainen kuitenkin on puhuttanut enemmän. Luiz sai kortin nimittäin potkaistuaan Arsenalin Laurent Koscielnya päähän toisella puoliajalla. Luiz yritti tilanteessa saada palloa maaliin saksipotkulla, ja osui ranskalaistoppariin vahingossa.

Tilanne toi kuitenkin monille mieleen paljon väittelyä herättäneen tilanteen parin viikon takaa, missä Liverpoolin Sadio Mané osui pallontavoittelutilanteessa nappuloillaan Manchester City-maalivahti Edersonia päähän ja sai suoran punaisen.

Monet kyseenalaistivat tuomion tuolloin. Nyt kun David Luiz sai vastaavanlaisesta rikkeestä vain keltaisen kortin, eivät nuo Manén ulosajoa kritisoineet tule asiasta todennäköisesti ainakaan hiljenemään.