Advertisement

Loukkaantumisista kärsivä Arsenal isännöi Leicesteriä Valioliigan avausottelussa

Valioliigakausi pyörähtää käyntiin tänä iltana Arsenalin ja Leicester Cityn välillä kello 21:45.

Viime kauden viides sija Valioliigassa oli Arsene Wengerin miehistölle suuri pettymys, joka tarkoittaa joukkueen jäävän kauden Mestarien liigan ulkopuolelle. The Gunnersin kauden alku on ollut positiivinen, johon on mahtunut muun muassa Community Shield voitto Chelseasta viime viikonlopulta, ja punapaidat lähtevät itseluottamuksella hakemaan kolmea pistettä vierailija Leicester Cityltä.

Arsenal lähtee Leicesterin kaatoon huomattavasti vajaamiehisempänä kuin vastustajansa. Arsenal joutuu esimerkiksi pärjäämään ilman loukkaantunutta supertähti Alexis Sanchezia, sekä monia muita merkittäviä nimiä. Chileläinen on tiettävästi loukannut vatsalihaksensa ja on mahdollisesti sivurajoilla jopa kahden viikon ajan.

Wengerillä on taktisella saralla paljon ajateltavaa, sillä sairastupa on täynnä nimekkäitä avauskokoonpanon pelaajia. Keskikentän maestro Mesut Özil kärsii yhä nilkkavammasta, Aaron Ramsey pohjevammasta, Per Mertesacker päävammasta ja Jack Wilshere viime kaudella murtuneesta jalastaan, ja ovat kaikki oletettavasti sivussa päivän ottelusta. Pitkäaikaistoipilaat Gabriel, Santi Cazorla sekä Francis Coquelin ovat niin ikään sivussa illan ottelusta. Tämän lisäksi keskuspuolustaja Laurent Koscielny kärsii viime kaudella langetetusta pelikiellosta.

Leicester City puolestaan lähtee ryöstöretkelle suhteellisen terveenä. Kesällä Sevillasta hankittu keskikenttäpelaaja Vicente Iborra tosin joutuu huilaamaan illan koitoksen nivusvamman takia, eikä pelaajan toipumisesta ole vielä sen tarkempaa tietoa. Iborran loukkaantuminen sattui sinänsä todella ikävään paikkaan, sillä myös samalla alueella viillettävä Danny Drinkwater on sivussa reisivamman takia.

Hyviin uutisiin kuuluu muun muassa kesän huippuhankinta Kelechi Iheanachon toipuminen Borussia Monchengladbachia vastaan tulleesta loukkaantumisestaan, ja hyökkääjä on täten päävalmentaja Craig Shakespearen käytettävissä. Myös puolustajat Robert Huth sekä Harry Maguire ovat viimeisten tietojen mukana pelaavien kirjoissa.

Erityisen mielenkiintoista on seurata Arsenalin huippuhankinta Alexandre Lacazetten Valioliiga-debyyttiä, joka viime kaudella latoi jäätävän kovat tilastot Ligue 1: sessä, täräyttäen 28 maalia yhtä monessa ottelussa. Lyonista 52 miljoonalla punnalla hankittu Lacazette ottaa mittaa Leicesterin Iheanachosta, joka niin ikään hankittiin kesän siirtoikkunan aikana. Manchester Citystä 25 miljoonalla punnalla värvätty Iheanacho on saanut todella positiivista palautetta niin kapteeni Wes Morganilta kuin valmentaja Shakespearelta. Nämä kundit seurantaan illan ottelussa!

Ottelu vihelletään käyntiin tänään, perjantaina kello 21:45.