Advertisement

Lovren raivoissaan tappouhkauksesta

Liverpoolin keskuspuolustaja Dejan Lovren on raivoissaan hänen perheeseensä kohdistuneen tappouhkauksen jälkeen. Uhkaus välittyi 28-vuotiaalle kroatialaiselle Instagramissa, missä toinen Instagram-käyttäjä sanoi yksityisviestissä murhaavansa Lovrenin perheen. Lovren julkaisi uhkauksen Instagramissa, jota hän käytti välittääkseen myös seuraavan kommentin uhkausta koskien:

”En välitä kun ihmiset puhuvat minusta ******, se kertoo enemmän heistä! Mutta en voi jättää huomiotta perheeseeni kohdistuvaa uhkausta. En yksinkertaisesti voi enkä aio hyväksyä sitä. Kuvottavaa”.

Lovren sai osakseen runsaasti kritiikkiä 22. lokakuuta pelatun Tottenham-Liverpool -ottelun jälkeen. Reds hävisi pelin lukemin 4-1, ja Liverpool-manageri Jürgen Klopp otti kroaatin pois kentältä jo 31. peliminuutilla.  Ilman loukkaantumista tämä on erittäin aikainen vaihto kelle tahansa pelaajalle, saatika sitten topparille. Spurs johti ottelua tässä vaiheessa 2-1, ja Tottenhamin ensimmäiset kaksi maalia menivätkin vahvasti Lovrenin piikkiin.

Valioliigaa seuraavan median ja kannattajien taholta tuleva kritiikki on ajoittain hyvinkin raadollista ja jopa henkilökohtaisuuksiin menevää. Viime lauantain Liverpool-Huddersfield -ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa Liverpool-luotsi Klopp puolusti Lovrenia tämän saamalta kritiikiltä. Klopp antoi kommenttinsa ennen kroaattisuojattinsa saamaa tappouhkausta, mutta ne pitävät hyvin paikkansa uhkauksen jälkeenkin.

”Tämä ei tietenkään ole Dejanin elämän kivoin viikko mutta se on vain jalkapalloa”, Klopp kommentoi viitaten Lovrenin epäonniseen Tottenham-otteluun. ”Virhe jalkapallo-ottelussa ei vaikuta siihen onko ihminen hyvä vai huono.”

Kesällä 2014 Southamptonista Merseysidelle 20 miljoonalla punnalla siirtynyt Lovren on toistaiseksi esiintynyt Reds-paidassa 121 kertaa. Tottenham-ottelu ei kuitenkaan ollut ensimmäinen, missä kroaatti sai risuja suorituksestaan, ja monet Liverpoolia seuraavista ovatkin kyseenalaistaneet miehen tulevaisuuden seurassa. Tappouhkaus Lovrenin perhettä kohtaan kumpuaakin luultavasti tästä mieheen Liverpoolin kannattajien taholta kohdistuvasta turhautumisesta ja antipatiasta.

On kuitenkin itsestään selvää ettei ihmisen perheen murhaamisella uhkaaminen ole missään olosuhteissa hyväksyttävää. Aika näyttää, tekeekö kroaatti uhkauksesta poliisiasian. BBC:n tietojen mukaan Liverpoolin poliisi ei ainakaan vielä ole saanut asiasta virallista rikosilmoitusta.