Luka Modric voitti Kultaisen pallon – päätti Ronaldon ja Messin kymmenvuotisen valtakauden

Real Madridin kroatialainen keskikenttäpelaaja Luka Modric on voittanut France Football -lehden jakaman Kultaisen pallon.

Modric voitti palkinnon selvällä äänierolla toiseksi tulleeseen Cristiano Ronaldoon nähden. Modric sai äänestyksessä 753 ääntä, kun Portugalin maajoukkuetähden äänimäärä oli 476. Kolmanneksi sijoittui Ranskan maajoukkuepaidassa kesällä maailmanmestaruutta juhlinut Antoine Griezmann, joka sai ääniä 414.

Modric päätti samalla Ronaldon ja Lionel Messin kymmenvuotisen aikakauden palkinnon voittajan. Edellisen kerran palkinto meni kaksikolta sivusuun vuonna 2007, kun brasilialainen Kaka voitti palkinnon.

Modricin viime kausi oli fantastinen. Kroatialainen voitti Real Madridin paidassa Mestarien liigan ja johdatti maajoukkueensa MM-finaaliin. Lisäksi hänet valittiin MM-kisojen parhaimmaksi pelaajaksi ja Uefan vuoden pelaajaksi.

Valioliigapelaajista äänestyksessä TOP-10:een mahtuivat Liverpoolin Mohamed Salah (6), Chelsean Eden Hazard (8), Manchester Cityn Kevin De Bruyne (9) sekä Tottenhamin Harry Kane (10).