Lyon yllätti Man Cityn Mestareiden Liigassa – Dembelen tehohetki ratkaisi voiton ranskalaisille

Man City ja Lyon kohtasivat myöhään lauantaina, kun joukkueet taistelivat viimeisestä välieräpaikasta Lissabonin illassa. Man City lähti selkeänä ennakkosuosikkina illan kamppailuun, kun nälkäinen manchesterilaisjoukkue havitteli Real Madridin kaadon jälkeen ensimmäistä välieräpaikkaa Pep Guardiolan alaisuudessa. Toisin kuitenkin kävi.

Ottelu alkoi Cityn komennossa, mutta ranskalaiset osuivat ensin. 24. peliminuutilla nopean peliavaamisen päätteeksi Karl Toko Ekambi vapautui Cityn puolustuslinjasta. Toko Ekambin jättö löysi Maxwel Cornetin, joka sijoitti pallon kauniisti alakulmaan. Puoliajalle siirryttiin Lyonin 0-1 johdossa.

Man Cityn hallinta ja takaa-ajo tuotti tulosta vasta 69. minuutilla, kun Raheem Sterlingin esityö löysi Kevin De Bruynen noin 10 metristä. Belgialainen ei erehtynyt, vaan sivalsi taivaansiniset odotetusti tasoihin.

Kuitenkin vain kymmenen minuutin jälkeen edellisestä jysähti, kun hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Moussa Dembele siirsi ”vieraat” johtoon. Lyonin nopea vastahyökkäys vaati paljon selviteltävää VAR:lta paitsiolta näyttäneen pelinrakentelun takia, mutta videotuomarit päätyivät hyväksymään maalin.

Vain hetkeä myöhemmin Sterling vapautettiin keskityksellä vastakkain tyhjän maalin kanssa, mutta englantilaislaiturin emämunaus koitui lopulta Cityn kohtaloksi. Nopeasti kyseisen tapahtuman jälkeen Dembele varmisti Lyonin etenemisen välieriin laukauksen irtopallosta.

Lyonin 1-3 voitto järkytti Mestateiden Liiga -pytystä taistelevan Man Cityn täysin. Lyon saa välierissä vastaansa ison pahan Bayernin, joka ei ole hävinnyt otteluakaan kauden 2019-2020 aikana.

Mestareiden Liigan finaalijoukkueet vahvistuvat siis edellä mainitun sekä saksalaisen RB Leipzigin ja ranskalaisen PSG:n välisten otteluparien voittajista. Välierät pelataan myöskin ensi kertaa vuoden 2005 jälkeen niin, ettei kumpikaan, Lionel Messi tai Cristiano Ronaldo, esiinny otteluissa tai ottelupareissa.