Maaginen Suomi kaatoi Armenian – EM-kisapaikka jälleen askeleen lähempänä

Kuva: TT, Lehtikuva

Suomi palasi EM-karsinnoissa tiistai-iltana voittokantaan kaatamalla Turun Veritas Stadionilla maagisella peliesityksellä Armenian maalein 3-0.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmällä ottelu eteni, sitä enemmän Suomi otti peliä haltuunsa.

Huuhkajat siirtyivät ottelussa johtoon, kun peliä oli takana 31. minuuttia. Lassi Lappalaisen antama kulmapotku jäi pyörimään Armenian maalin eteen, josta Fredrik Jensen sohaisi sen taidokkaasti maaliverkkojen perukoille.

Toisen puoliajan alussa Suomen päävalmentaja Markku Kanerva vaihtoi maalintekijä Jensenin ulos kentältä ja lähetti tilalle Joel Pohjanpalon. Leverkusen-hyökkääjä ehti olla kentällä vain kahdeksan minuuttia, kun hän syötti Teemu Pukin läpiajoon. Pukki ei jättänyt paikkaa käyttämättä vaan chippasi pallon kylmän viileästi ohi ja yli Armenia-vahti Aram Hayrapetyanin.

Ottelun loppulukemista vastasi sama mies, lähes identtisellä maalilla. Rasmus Schuller ehti olla kentällä vain minuutin ennen kuin hän vapautti Pukin läpiajoon. Pukki ei jättänyt paikkaa käyttämättä vaan chippasi loppulukemiksi 3-0.

Huuhkajat kasvatti komean kotivoittonsa myötä pistesaldonsa 15 pisteeseen. Suomi kohtaa karsinnoissa vielä kotikentällään Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan.

Mikäli Kreikka onnistuu tänä iltana nappaamaan pisteenkin kotiottelustaan Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, on Suomella mahdollisuus varmistaa EM-kisapaikka jo 15. marraskuuta kotiottelussa Liechtensteinia vastaan.