Advertisement

Maailman kuuluisin pelaaja-agentti yritti käydä Pep Guardiolan kimppuun – vihanpito jatkunut keväästä 2011 asti

Pep Guardiolan Manchester City on muistuttanut tällä kaudella pitkälti Barcelonaa 2010-luvun alussa. Tuolloin juuri espanjalaisluotsi oli kataloonialaisseuran manageri ja joukkue oli lähes voittamaton. Samoja vivahteita on paljon tämän hetken Cityssä.

City on yksi tämän kauden Mestarien liigan suurimmista ennakkosuosikeista ja juuri Mestarien liigan voittoa joukkue kaipaisikin todistaakseen kuuluvansa Euroopan kärkijoukkueisiin.

Maailman tunnetuin pelaaja-agentti Mino Raiola ei kuitenkaan haluaisi tätä skenaariota nähdä.

“Jos Manchester City voittaa tällä kaudella Mestarien liigan, se alleviivaa sitä, kuinka hyvä valmentaja Pep Guardiola on. Minä kuitenkin vihaisin sitä, Raiola toteaa The Independentissä.

“Valmentajana Pep Guardiola on fantastinen. Ihmisenä hän on kuitenkin täysi nolla. Hän on pelkuri ja koira. Guardiola on klassinen pappi: ”Tehkää niin kuin minä sanon, mutta älkää tehkö niin kuin minä teen”, Raiola jatkoi vauhkoamistaan.

Muun muassa Paul PogbanZlatan Ibrahimovicin ja Romelu Lukakun asioita hoitavan Raiolan ja Guardiolan vihanpito on jatkunut jo vuodesta 2011 lähtien. Raiola ottaa asian niin vakavasti, että kehottaa asiakkaitaan valitsemaan minkä tahansa seuran mieluummin kuin Manchester Cityn.

Raiolan kiukun siemen on kytenyt keväästä 2011 asti. Tuolloin Guardiola savusti Ibrahimovicin pois joukkueestaan (Barcelonasta), eikä ruotsalainen saanut Mestarien liigan voittomitaliaan.

“Aioin käydä hänen kimppuunsa Wembleyn käytävillä sinä iltana, kun Barcelona kaatoi loppuottelussa Manchester Unitedin. Vain AC Milanin puheenjohtaja Adriano Galliani sai minut rauhoittumaan. Guardiolan onneksi, Raiola muistelee.

“Guardiola oli sanonut Zlatanille, että hän voisi tulla juttelemaan aina, jos hänellä on jotain ongelmia. Myöhemmin hän kuitenkin viis veisasi hänestä eikä peluuttanut häntä. Hän ei edes tervehtinyt Zlatania.

Zlatania varmasti harmittaa kevät 2011, sillä ruotsalainen jäi lopulta hienolla urallaan ilman Mestarien liigan voittoa.