Advertisement
" "

Maailmanmestari Pavard siirtyy kesällä Bayern Müncheniin

Saksan Bundesliigan VfB Stuttgartissa pelaava puolustaja Benjamin Pavard siirtyy ensi kesänä Saksan suurseura Bayern Münchenin riveihin. Seurat ovat päässeet sopuun noin 35 miljoonan euron siirtosummasta ja 22-vuotias Pavard on allekirjoittanut viiden vuoden mittaisen sopimuksen. Bayern Münchenin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidzic vahvisti tiedon tänään Bayernin harjoitusleirillä Qatarin Dohassa.

“Voin vahvistaa, että Benjamin Pavard liittyy meihin viisivuotisella sopimuksella 1. päivä heinäkuuta 2019 alkaen”, Salihamidzic sanoi Eurosportin mukaan. “Pavard on nuori pelaaja ja maailmanmestari. Olemme iloisia ja hyvin ylpeitä, että olemme onnistuneet nappaamaan hänen kaltaisensa pelaajan itsellemme.”

Pavard nousi suuren yleisön tietoisuuteen viime kesän MM-kisoissa, joissa hän oli suuressa roolissa Ranskan voittaessa maailmanmestaruuden. Pavard pelasi oikeana laitapuolustajana kaikki ottelut lukuun ottamatta alkulohkon viimeistä ottelua Tanskaa vastaan, jossa useita avauskokoonpanon pelaajia lepuutettiin. Hän teki ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Argentiinaa vastaan toistaiseksi maajoukkueuransa ainoan maalin upealla volleylla rangaistusalueen ulkopuolelta. Maali valittiin MM-kisojen hienoimmaksi.

Useat suurseurat olivat myös hyvästä syöttötaidostaan tunnetun Pavardin perässä kisojen jälkeen, mutta ranskalainen päätti pysyä lojaalina Stuttgartille, jonka mukana hän nousi Bundesliigaan 2017 ja jossa hyvät otteet siivittivät hänet lopulta maajoukkueeseen asti. Stuttgartin kausi on sujunut kuitenkin alavireisesti ja talvitauolla joukkue on putoamisviivan alapuolella. Seurajoukkueessaan lähinnä topparina pelanneelle Pavardille aika oli siis otollinen varmistaa loikka ylöspäin urallaan.