Man City ja Liverpool jakoivat pisteet – Leicester kärkipaikalla 8. ottelukierroksen jälkeen

Isänpäivän ottelut ovat tähän mennessä tarjonnet tarkkaa jalkapalloa ja ennakkosuosikit ovat pitäneet pintansa. Herkkupalana nähtiin Man Cityn ja Liverpoolin välinen kamppailu, joka päättyi pistejakoon.

West Bromwich – Tottenham, 0-1

Päivän kaksi ensimmäistä kamppailua ratkesivat yhden maalin turvin ja tutun miehet olivat asialla. Ensimmäisessä ottelussa Harry Kane päästi loppuhetkien puskuosumallaan Tottenhamin pälkähästä West Bronwichin vieraana.

Kanelle osuma oli 150. Valioliigassa ja englantilaispyssy nousi kovaan seuraan, kun maalimäärä oikeuttaa jaetulle 9. sijalle nykyisen Valioliigan kaikkien aikojen maalitekijöiden tilastossa.

Leicester – Wolverhampton, 1-0

Päivän toinen kamppailu nähtiin King Power Stadiumilla, kun Leicester isännöi Wolverhamptonia tärkessä kamppailussa. Lopulta kettupaidat saivat täyden pistepotin Jamie Vardyn 15. minuutin rangaistuspotkumaalilla.

Vardy sai myös toisen mahdollisuuden pilkulta ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Rui Patricio oli sillä kertaa laukauksen tiellä. Voitto nosti Leicesterin sarjan kärkipaikalle 8. kierroksen jälkeen, kun Liverpool tasasi pisteet Etihadilla. Tottenham ja Liverpool seuraavat tilannetta kuitenkin pisteen päässä Leicesteristä.

Manchester City – Liverpool, 1-1

Kolmas kamppailu oli kierroksen ennakkoon odotetuin peli, kun edelliset mestarit Man City ja Liverpool ottivat toisistaan mittaa. Käytännössä kaikki tärkeä tapahtui ottelussa ensimmäisellä puoliajalla. Liverpool siirtyi 13. minuutin jälkeen johtoon Mohamed Salahin rangaistuspotkuosumalla. Kyle Walkerin Sadio Maneen kohdistunut huolimaton taklaus ei antanut tuomarille muuta mahdollisuutta kuin vielä pallo pisteelle.

City kampesi itsensä kuitenkin tasoihin 31. peliminuutilla, kun Gabriel Jesus tuikkasi terävän käännöksen jälkeen pallon kärkkärillä kahden Liverpool-puolustajan puristuksessa.

Ottelun erikoisin hetki nähtiin kuitenkin juuri ennen puoliaikaa. Citylle tuomittiin rangaistuspotku Joe Gomezin käsivirheen seurauksena, mutta laukomaan asettunut Kevin De Bruyne ei osunut puiden väliin. Matala laukaus suuntautui maalin ohitse vasemman tolpan juuresta.

Viimeksi Valioliigassa kokonaan maalista missattu pilkku nähtiin kaksi kautta sitten samaisessa ottelussa, kun Riyad Mahrez ampui pallon taivaantuuliin 0-0 päättyneessä ottelussa. Toisella puoliajalla ei lisämaaleja nähty ja joukkueen tasasivat pisteet 1-1-lukemin.

Tasapeli tarkoitti Citylle sitä, että seitsemän pelin jälkeen sillä on kasassa vain 12 pistettä ja se on sijalla 11. Tasasessa sarjassa se kuitenkin tarkoittaa sitä, että eroa kärkeen on vain kuusi pistettä. Tämän lisäksi Cityllä on ottelu muita vähemmän pelattuna. Valioliigakierroksen kruunaa vielä Arsenal – Aston Villa, joka alkaa Suomen aikaa klo 21:15!