Advertisement

Man City -lupaus valmis uuteen rooliin

Oleksandr Zinchenko siirtyi Manchester Cityyn vuosi sitten kesäkuussa. 20-vuotiaan ukrainalaisen nimi ei kuitenkaan välttämättä ole kaikille Valioliigan ystäville tuttu, sillä hänen debyyttinsä Cityn paidassa on yhä tekemättä. Viime kauden Shakhtar Donetskin kasvatti Zinchenko vietti kokonaisuudessaan lainalla Hollannin suurseura PSV Eindhovenissa.

Tällä kaudella Zinchenko pysyi Cityn mukana. Debyytti saattaa olla luvassa jo tänään illalla, kun Valioliigaa johtava City kohtaa liigacupin ottelussa kotonaan Mestaruussarjaa johtavan Wolvesin.

Zinchenko on aiemmin urallaan pelannut hyökkäävässä roolissa keskikentällä. Kun tähtihankinta Benjamin Mendy loukkaantui vakavasti, väläytteli manageri Pep Guardiola Zinchenkon olevan yksi mahdollinen vaihtoehto hänen korvaajakseen vasemman pakin tontille. Nyt ukrainalainen tuntee olevansa valmis uuteen rooliinsa.


“Toivottavasti [saan debyytin]. Saa nähdä mitä tapahtuu mutta luonnollisesti se on tavoitteeni”, Zinchenko kommentoi Manchester Cityn verkkosivuilla. “Olen ollut enemmän mukana viimeisimmissä harjoituksissa ja alan todella ymmärtää uutta rooliani. Keskikenttäpelaajan pitäisi pystyä pelaamaan mielestäni jokaista pelipaikkaa ja olemaan fiksu – niin kuin Fernandinho – hän voi pelata missä vain ja olla ihan yhtä hyvä.”

Juuri mainittu Fernandinho on lähes yhtä vakuuttunut Zinchenkon kyvyistä. Hän on hiljattain maininnut, että Zinchenko on hänen mielestään lahjakkaimpia pelaajia, mitä Ukrainasta on vuosiin tullut.

“Kun luen tuollaisia sanoja Fernandinholta, se merkitsee minulle hyvin paljon koska kunnioitan häntä. Se antaa minulle lisää itseluottamusta ja motivaatiota suorittaa vieläkin paremmin”, Zinchenko kommentoi, ja avasi tarkemmin miesten välistä yhteyttä. “Fernandinho on todella auttanut minua sopeutumaan tänne ja ymmärtämään asioita, koska hänhän oli myös Shakhtar Donetskissa ja puhuu venäjää!”

Manchester Cityn tähtisikermä on ollut alkukauden hurjassa vireessä. Kaikki pelaajat edustusjoukkueen ringissä ovat Zinchenkoa tunnetumpia ja kokeneempia. Kokoonpanoon murtautuminen on hankala tehtävä, mutta mies uskoo olevansa siihen valmis.

“Ensimmäinen tavoitteeni on pysyä täällä – tämä on kotini ja haluan pelata Citylle. Joukkueeseen murtautuminen ei tule olemaan helppoa mutta työskentelen kovasti ja haluan olla positiivinen vaikutus seurassa, harjoituskentällä ja pukukopissa ja auttaa miten vain pystyn.”