Man City vakuuttavaan voittoon Leicesteristä

Kuva: TT, Andrew Yates

Lauantain Valioliigakierroksen päättänyt kamppailu käytiin Etihad Stadiumilla, kun sarjan toisena keikkuva Leicester saapui Manchester Cityn vieraaksi. Manchester Cityn leirissä tapahtuneet muutokset Mikel Artetan lähdön ansiosta eivät näkyneet kotijoukkueen otteissa, vaan kettulauma oli lähes alusta alkaen taivaansinisten viennissä.

Kuitenkin Leicester aloitti maalinteon 22. peliminuutin kohdalla, kun sarjan maalipörssin kärkipaikalla operoiva Jamie Vardy taisteli itsensä röyhkeästi nokikkain Edersonin kanssa ja nosti pallon verkon perukoille. Maali ei ottelutapahtumiin nähden ollut kovinkaan odotettu, mutta joka tapauksessa Vardy sai tililleen kauden 17 osumansa.

City ei aikaillut takaa-ajonsa kanssa, vaan nosti itsensä johtajan tontille jo ensimmäisen puoliajan puitteissa. Tasoitusmaali lähti algerialaislaituri Riyad Mahrezin jalasta 30. minuutilla. Osumassa oli onnea mukana, kun laukaus muutti suuntaa Caglar Söyüncün jalasta. Vajaa vartti tasoituksen jälkeen olikin jo johtomaalin vuoro, kun Raheem Sterling kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti. Ilkay Gündogan asettui pallon taakse, eikä erehtynyt. Näin ollen puoliajalle siirryttiin Cityn 2-1 johtoasemassa.

Toisella puoliajalla ottelun kuva säilyi samanlaisena: Cityn vei ja Leicester vikisi. Cityn helpotti vielä oloaan lisäämällä johtoa 69. minuutin kohdalla. Upean ottelun pelannut Kevin De Bruyne murtautui väkevästi rangaistualueelle ja tarjoili pallon takatolpalle Gabriel Jesuksen ulottuville. Brasilialainen ei erehtynyt ja iski ottelun 3-1 päätöslukemat komealla kurotuksella. Lisämaaleja ei siis nähty ja näin ollen Manchester City nosti itsensä sarjataulukossa jo pisteen päähän Leicesteristä.

Ottelun tärkein anti oli kuitenkin se, että Leicester oli täysin vastaantulijana, Cityn pelatessa todella korkealla intensiteetillä koko ottelun ajan. Esimerkiksi ottelun pallonhallinta sekä laukaukset maalia kohti menivät molemmat dominoivasti Citylle lukemin 63-37 sekä 12-2. Näin ollen manageri Brendan Rodgersilla on siis vielä paljon töitä edessään, jos haluaa nostaa joukkueen aidosti Valioliigan huippujoukkueiden joukkoon.

Ottelun oli myös Cityltä iso myrskyvaroitus muille Euroopan huippuseuroille. Liverpoolin ollessa jo tavoittamattoman tuntuisella karkumatkalla Valioliigassa, Cityn mahdollisuus löytyy Mestareiden liigasta. Jos samanlaiset esitykset jatkuvat, voivat muut huippuseurat olla pelonsekaisin tuntein kohdatessaan Manchester Cityn pudotuspelivaiheessa.