Man Unitedin haaveet Eurooppa-Liigan mestaruudesta murskaksi – Sevilla finaaliin kliinisen esityksen jälkeen

Manchester United ja Sevilla kohtasivat Eurooppa-Liigan välierissä Kölnin RheinEnergieStadionilla. Yhdestä poikki systeemillä pelatut jatkopelit toivat otteluihin erityistä sykettä ja se näkyi molempien joukkueiden tekemisessä.

Sevilla piti palloa ensimmäisellä puoliajalla enemmän, mutta Manchester United oli ahnaampi laukauksien suhteen. Kuparinen rikkoutui jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun Bruno Fernandes pääsi jälleen kerran pilkulle. Portugalilainen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon vasempaan yläkulmaan. Vihelletty rangaistuspotku oli jo kauden 22. manchesterilaisjoukkueelle kaikki kilpailut mukaan lukien.

Sevilla kampesi itsensä tasoihin vain varttia myöhemmin. Reguilon löysi kauniin hyökkäyssommitelman päätteeksi takatolpalle vapaaksi jääneen Suson, joka sivalsi matalan keskityksen varmasti David De Gean vartioiman maalin etukulmaan. Puoliajalle siirryttiin parista potentiaalisesta paikasta huolimatta 1-1 tasatilanteessa.

Manchester United tuli toiselle puoliajalle ryminällä. Maali näytti roikkuvan ilmassa, kun Fernandesin johdolla käynnistyneet hyökkäykset vyöryivät kohti Sevillan boksia. Uhrautuva puolustuspeli kuitenkin piti espanjalaiset tasoissa.

Sevillan toisen puoliajan hillitty taktiikka puri kuitenkin hieman yli kymmenen minuuttia ennen loppua. Pistohyökkäyksen päätteeksi keskitys tavoitti Luuk De Jongin, joka pääsi ohjaamaan pallon verkkoon hölmistyneen United puolustuksen nenän edestä.

Manun kiri tyrehtyi tiiviiseen Sevilla-puolustukseen ja espanjalaisjoukkue juhli näin ollen finaalipaikkaa 2-1 lukemin. Sevilla kohtaa finaalissa voittajan välieräparista Inter Milan – Shaktar Donetsk.