Advertisement

Managerilta syy kohuhankinnan heikkoon viereeseen

Siirtoikkunan viimeisenä päivänä Liverpooliin Arsenalista lähes 40 miljoonan punnan kaupassa siirtyneen Alex Oxlade-Chamberlainin ura uudessa seurassa ei ole lähtenyt kovinkaan ruusuisesti käyntiin.

Toistaiseksi ainoa avauskokoonpanon paikka tuli Carabao-cupin ottelussa Leicesteriä vastaan viime tiistaina. Tuo ottelu ei millään mittapuulla mennyt englantilaiselta kovinkaan hyvin. Liverpool ei ole Oxlade-Chamberlainin saapumisen jälkeen voittanut otteluakaan, kun vastaavasti Arsenal ei pelaajan myynnin jälkeen ole hävinnyt kertaakaan. Villeimmät ovat ehtineet jo keksiä, että Arsenal myi Liverpoolille kirotun pelaajan.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp tarjoaa tilanteelle kuitenkin hieman toisenlaisen lähestymistavan.


”Hänellä oli pieniä ongelmia pohkeensa kanssa. Ei loukkaantuminen, mutta pieniä ongelmia.” Klopp kertoo The Independentille.

”Oxilla oli muutama todella hyvä tilanne ja muutama epäonninen tilanne.” Manageri jatkaa.

Kloppin mielestä Oxlade-Chamberlain pelasi ajoittain hyvin yrittäessään sisäistää Liverpoolin tavan pelata. Koko joukkueen pitää saksalaisen mielestä parantaa otteitaan. Klopp on manannut joukkueensa tekemiä erittäin helppoja virheitä, jotka ovat kostautuneet maalien muodossa.

Klopp on itsekin saanut osakseen paljon kritiikkiä pieleen menneiden pelien jälkeen.

Perjantaina myös joukkueen toppari Joel Matip puolusti Kloppia kertomalla, että managerin tekemät taktiset ratkaisut ovat olleet oikeita. Hyökkäävää taktiikkaa ei voi syyttää puolustuksen tekemistä helpoista yksittäisistä virheistä.

Toisin kuin moni Liverpoolin kannattaja, Klopp uskoo Oxlade-Chamberlainen nostavan tasoaan ja antavan vahvan panoksen joukkueelle.

”Hän ei pelannut elämänsä parasta peliä, joten ihmiset varmaan kysyvät voiko hän olla joukkueelle vahvistus. Minulla ei ole tästä asiasta mitään epäilyksiä” Klopp vakuuttaa.

Liverpool kohtaa lauantaina Leicesterin uudestaan King Power Stadiumilla. Oxlade-Chamberlainia Kloppin vakuutteluista huolimatta tuskin nähdään joukkueen avauksessa tuolloin. Joukkue tarvitsee tuosta ottelusta ehdottomasti voiton. Sillä kirous tai ei, paine alkaa kasvaa niin Oxlade-Chamberlainin, Jürgen Kloppin, kuin koko joukkueenkin niskassa.