Advertisement

Manchester City avaa kautensa Mestarien liigassa Lyonin isäntänä

Manchester City avaa Mestarien liiga -kautensa kotikentällään Lyonia vastaan. Valioliigassa City ei ole vielä kärsinyt tappioita, vaikka tuloksia rasittaakin yksi tasapeli Wolverhamptonia vastaan. Lyon on puolestaan aloittanut Ranskan Ligue 1 hieman vaisusti. Viidestä ottelusta se on voittanut kaksi ja hävinnyt yhtä monta. Sijoitus sarjassa on tällä hetkellä vasta seitsemäs. On selvää, että City lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

City janoaa menestystä Mestarien liigassa. Sen tilanne on hyvin samanlainen kuin PSG:n. Kovalla rahalla rakennettu joukkue on voittanut kotimaisia mestaruuksia, mutta pokaalit Euroopassa ovat jääneet haaveeksi. Cityn alkulohko ei ole helppo, mutta City on lohkon selvä ennakkosuosikki. Joukkue on ollut hyökkäyssuuntaan jälleen tällä kaudella erittäin vahva. Etenkin Raheem Sterling sekä Sergio Agüero ovat olleet liekeissä kauden alussa.

”Minusta meillä on maailman parhaat pelaajat ja katson pelaajia niin kuin he olisivat maailman parhaita”, Cityn apulaismanageri Mikel Arteta kertoi.

”En vaihtaisi näitä pelaajia kehenkään. He ovat aivan fantastisia. Tämän ryhmän nälkä on uskomaton.”

Lyon on joukkue, joka hyvänä päivänä voisi haastaa Cityä. Tämän hetkinen vire ei kuitenkaan anna viitteitä siitä, että nyt olisi tiedossa tuollainen päivä. Toisaalta Mestarien liiga on täysin erilainen sarja kuin kotimaan sarjat. Liiga on parhaimmillaan hyvin yllätyksellinen, mutta jotain todella radikaalia pitäisi tapahtua, jos City tulisi ottelun häviämään.

Manchester Cityltä puuttunee ottelusta Benjamin Mendy, joka joutui polvivamman takia jättämään joukkueen viimeiset treenit väliin. Vincent Kompany ei pelannut viimeisessä Valioliigaottelussa, mutta harjoitteli joukkueen mukana ja on mahdollisesti Pep Guardiolan käytettävissä.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom