Manchester City Englannin Liigacupin mestariksi kolmatta kertaa peräkkäin

Manchester City ja Aston Villa kohtasivat tänään Englannin Liigacupin finaalissa tarunhohtoisen Wembleyn valoissa. City oli ennakkoon selkeä suosikki finaalin voittajaksi ja ennakkosuosikki piti pintansa Villan pyristelystä huolimatta.

City näytti menevän menojaan ensimmäisellä puoliajalla, kun taivaansiniset siirtyivät kahden maalin karkumatkalle Sergio Agüeron ja Rodrin maaleilla. Agüero naulasi 1-0 lukemat lähietäisyydeltä upean hyökkäyksen päätteeksi 20. peliminuutilla ja Rodri ohjasi voimakkaalla puskulla Cityn jo 2-0 johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta 30. peliminuutilla.

City jatkoi painostusta johto-osumiensa jälkeen, mutta Aston Villa kavensi ottelun 2-1 lukemiin kuin varkain. John Stonesin sählätessä yksinkertaisen purkupallon, Anwar El Ghazi pääsi toimittamaan laadukkaan keskityksen Cityn boksiin. Tansanialaishyökkääjä Mbwana Samatta viimeisteli hyökkäyksen kauniilla syöksypuskulla ja tauolle mentiin Cityn 2-1 johdossa.

Toisella puoliajalla Cityn jatkoi painostustaan, mutta helpottavaa lisäosumaa ei saatu aikaiseksi. Villa pääsi ottelun loppuhetkillä vielä erinomaiseen paikkaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Claudio Bravo veti pisimmän korren torjumalla vaarallisen puskun tolppaan. Lisämaaleja ei enää nähty ja näin ollen taivaansiniset saivat lisäystä pokaalikokoelmaansa.

Liigacupin voitto oli manchesteriläisseuralle kolmas perättäinen ja yhteensä neljäs edellisen viiden vuoden aikana kyseisessä kilpailussa.