Manchester City harjoitteli maalintekoa Burtonin kustannuksella – kahden viime ottelun maaliero 16-0!

Carabao Cupin toisen välieräparin ensimmäinen osaottelu pelattiin keskiviikko-iltana Etihadilla. Manchester City teki Ykkösliigassa pelaavasta Burton Albionista hakkelusta ja jyräsi ottelussa uskomattomaan 9-0 -kotivoittoon.

Jo ennen peliä oli selvää, että sensaatiomaisesti välieriin asti edennyt pieni ja piskuinen Burton tulee olemaan täysi vastaantulija Etihadilla, mutta tuskin kukaan osasi tällaisia lukemia odottaa.

Murskajaiset alkoivat jo viidennellä peliminuutilla, kun Kevin De Bruyne puski Davin Silvan nappikeskityksestä pallon ensimmäisen kerran Burtonin maaliin.

Burtonin puolustusmuuri kesti avausmaalin jälkeen aina 30. peliminuutille asti, kunnes Gabriel Jesus puski maalinedusruuhkasta kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Jesus osui lähietäisyydeltä toistamiseen ja heti perään Oleksandr Zinchenko täräytti upealla osumalla Cityn taukojohdoksi 4-0.

Ottelun toisella puoliajalla Cityn tahti sen kuin vain kiihtyi, vaikka kotijoukkue ratkaisi ottelun jo avausjaksolla.

Jälkimmäisen puolikkaan avausmaali nähtiin 57. peliminuutilla, kun Jesus viimeisteli illan kolmannen osumansa tarkalla puskulla.

Burtonin pelihuumori loppui viimeistään viidenteen maaliin, eikä City hellittänyt jalkaansa kaasulta.

Kuudennesta maalista vastasi vaihtopelaaja Phil Foden, joka oli tullut kentälle vain muutamaa minuuttia aiemmin. Seitsemäs merkittiin jälleen brasilialaishyökkääjä Jesusille, kahdeksas Kyle Walkerille ja ottelun loppunumerot viimeisteli Riyad Mahrez.

Etihadin harvalukuinen yleisö (hieman reilu 32 tuhatta) janosi vielä kymmennettä maalia – jota City haki lopussa vielä vimmatusti – mutta se jäi tällä kertaa tekemättä.

Manchester City antoi kuitenkin Liverpoolille jälleen todellisen myrskyvaroituksen tasostaan, vaikka vastustaja olikin alasarjajoukkue.

Sunnuntaina City voitti FA Cupissa Rotherhamin maalein 7-0, joten kahden viimeisen ottelun maaliero on varsin mehevä, 16-0!

City pelaa seuraavaksi maanantaina, kun joukkue saa vieraakseen Wolvesin.