Manchester City ja Tottenham kohtaavat uudelleen – Nähdäänkö jälleen keskiviikon kaltainen trilleri

Manchester City ja Tottenham pelasivat keskiviikkona todellisen trillerin Mestarien liigassa. Etihadilla pelatussa neljännesvälierien toisessa osassa nähtiin todella räjähtävä alku, joka päättyi suureen draamaan. Tottenham oli voittanut kotiottelunsa viikkoa aiemmin 1-0. Keskiviikkona Raheem Sterling vei ensin kotijoukkueen 1-0 johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Son Heung-min tasoitti ottelun kolme minuuttia myöhemmin ja iski uudelleen 10. minuutin kohdalla. Bernardo Silva toi minuuttia myöhemmin Cityn tasoihin. Sterling iski ottelun toisen osumansa 21. minuutin kohdalla antaen kotijoukkueelle maalin johdon. Tässä vaiheessa City tarvitsi kuitenkin toisen maalin, sillä Tottenham oli kiinni jatkopaikassa vierasmaalisäännön perusteella.

Toisella puoliajalla Sergio Agüero onnistui 59. minuutin kohdalla ja tässä vaiheessa kaikki näytti Cityn kannalta hyvältä. 73. minuutilla iski kuitenkin Tottenhamin Fernando Llorente. City haki raivoisasti jälleen osumaa, jonka se tarvitsi jatkopaikkaa varten. Se onnistuikin maalinteossa Sterlingin toimesta lisäajan kolmannella minuutilla ja koko Etihad räjähti riemuun. Maalin alustanut Agüero oli ollut tilanteessa kuitenkin paitsiossa ja VAR-päätöksellä maali hylättiin. Tottenham eteni ja välieriin ja City jäi jälleen nuolemaan näppejään Mestarien liigassa.

Tänään City haluaa varmasti revanssin Tottenhamista, sillä nyt se haluaa satsata kaiken Valioliigan mestaruuteen. Mestaruustaisto käy todella kuumana Liverpoolin kanssa. City on tällä hetkellä Liverpoolia kaksi pistettä perässä, mutta sillä on myös ottelu vähemmän pelattuna.

”Uskon Tottenham-ottelusta tulevan aivan yhtä intensiivinen, kuin viimeksi”, Pep Guardiola kertoi lehdistötilaisuudessaan.

”Jos joku ajattelee, ettei se putoaminen sattunut, hän on väärässä. Meidän on kuitenkin elettävä asian kanssa. Me hävisimme otteluparin, mutta olin siitä huolimatta ylpeä pelaajista. Heidän esityksensä oli uskomaton.”

Tottenhamin leiristä puolestaan kerrotaan, että unet jäivät keskiviikon voiton jälkeen hieman vähiin. Olihan tämä ensimmäinen kerta ikinä, kun Tottenham etenee Mestarien liigassa välieriin saakka.

”Me emme nukkuneet paljon keskiviikon ja torstain välisenä yönä, mutta onnellisuus antaa sinulle vahvan tunteen ja energiaa. Emme tietenkään tule ajattelemaan tuota ottelua tulevana lauantaina”, Mauricio Pochettino kertoi eilen.

”Meillä ei ole aikaa nauttia ja meidän on unohdettava Mestarien liiga nyt ja oltava valmiita lauantaina, sillä ottelusta on tulossa todellinen taistelu.”

Tämä taistelu on nähtävissä Viasatin sekä Viaplayn kautta kello 14.20 Suomen aikaa. Ottelua siivittää studiolähetys, joka alkaa tasan kahdelta. Tästä jokaiselle Valioliigan kannattajalle loistavaa ajanvietettä aurinkoisen lauantain keskelle.