Advertisement

Manchester City ja Watford kohtaavat FA Cupin finaalissa – Tekeekö City historiaa?

Manchester City ja Watford kohtaavat tänään Wembleyllä pelattavassa FA Cupin finaalissa.

Otteluun selvänä ennakkosuosikkina lähtevällä Manchester Cityllä on mahdollisuus voittaa jo kauden kolmas pokaali. Helmikuussa manchesterilaisjoukkue juhli Liigacupin voittoa ja viime viikonloppuna se onnistui uusimaan valioliigamestaruutensa. Mikäli City onnistuu voittamaan tänä iltana pelattavan finaalin, pääsisi se historian kirjoihin ensimmäisenä englantilaisena miesjoukkueena, joka voittaa triplan kansallisista kilpailuista (Valioliiga, FA Cup, Liigacup).

FA Cupin voitto olisi Taivaansinisille harvinaista herkkua, sillä se on juhlinut voittoa vain viisi kertaa. Viimeisin voitoista tuli kaudella 2010-11, mutta sitä edellisestä voitosta tuli tänä vuonna kuluneeksi jo 50 vuotta. FA Cup -pysti olisi ensimmäinen myös Pep Guardiolalle, joka on voittanut seurajoukkuetasolla jo lähes kaiken mahdollisen.


Upeasti tiensä finaaliin asti raivannut Watford hamuaa paikkaa europeleihin sekä seurahistoriansa ensimmäistä pokaaliaan. Watford on toki voittanut eri divisioonien mestaruuksia, mutta pääsarjatason sekä cup-kilpailuiden pokaalit ovat ainakin tähän päivään asti karttaneet seuraa. Herhiläiset ovat pelanneet kerran aiemmin FA Cupin finaalissa, kaudella 1983-84, mutta tuolloin Everton oli vahvempi maalein 2-0.

Watford lähtee otteluun selkeänä haastajana, eikä joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamisetkaan lupaa erityisen hyvää keltamustapaidoille. Tällä vuosikymmenellä joukkueet ovat kohdanneet kymmenen kertaa, jotka kaikki ovat päättyneet Cityn voittoihin. Tällä kaudella pelatuissa otteluissa City oli vahvempi 2-1 ja 3-1 numeroin.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Cityn kokoonpanosta saattaa puuttua Fernandinho, Watfordilta sivussa ovat Tommie Hoban selä Domingos Quina.

FA Cupin finaali alkaa kello 19.00. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Ylen TV2-kanavalta sekä Viasatilta ja Viaplaysta.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!