Manchester City leikitteli voiton Arsenalista – David Luizilta kammottava ottelu

Valioliigan paluupäivän kierros kruunautui keskiviikko-iltana todelliseen herkkupalaan, kun Manchester City kohtasi kotikentällään Arsenalin.

Pep Guardiolan City oli vienyt joukkueiden kuusi edellistä keskinäistä kohtaamista nimiinsä yhteismaalein 17-2, joten ottelun suosikista ei ollut epäselvyyttä.

Molempien joukkueiden otteissa näkyi pitkän tauon aiheuttama tahmeus, eikä ottelu noussut klassikoksi.

Arsenalin vaikeudet alkoivat jo heti ottelun alussa, kun keskikenttäpelaaja Granit Xhaka joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi pelin kesken vain 6. peliminuutin jälkeen.

Arsenal-luotsi Mikel Artetan ilme vakavoittui entisestään vartti myöhemmin, kun lainatoppari Pablo Mari loukkaantui. Arteta vaihtoi Marin tilalle David Luizin, jonka jälkeen Arsenalin vaikeudet kasvoivat entisestään.

Jokseenkin tylsän ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Luizin huolimaton pelaaminen kostautui. Brassitoppari suti pallosta ohi, Raheem Sterling nappasi pelivälineen ja täräytti sen pienestä kulmasta tarkasti ohi Arsenal-vahti Bernd Lenon.

Heti toisen puoliajan alkuun Cityn laitahyökkääjä Riyad Mahrez oli karkaamassa oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta Luiz repi algerialaisen kaksin käsin kentän pintaan. Ottelun erotuomari Anthony Taylor ei epäröinyt hetkeäkään, vaan tuomitsi Citylle rangaistuspotkun. Jopa hieman yllättäen Taylor nosti taskustaan myös punaisen kortin, joten surkean pelin pelannut Luiz vaikeutti Arsenalin iltapuhdetta entisestään.

Argentiinalaishyökkääjä Sergio Agueron istuessa vaihtopenkillä Cityn rangaistuspotkua meni ampumaan Kevin De Bruyne. Keskikenttäpelaaja ei epäröinyt, vaan laukoi pallon vuorenvarmasti maaliverkon perukoille.

Kahden maalin takaa-ajoasema ja yhden miehen vajaalla pelaaminen vei viimeisenkin pelihuumorin Arsenal-pelaajilta. Tykkimiehistä huokui turhautuneisuus, eikä edes Artetan triplavaihto 67. peliminuutilla herättänyt joukkuetta.

City leikitteli lopulta 3-0 -voittoon Phil Fodenin lauottua lisäajalla paluupallosta ottelun päätösnumerot.

Ottelun pelottavin tilanne nähtiin hetki ennen Fodenin osumaa, kun City-vahti Ederson jyräsi avauskokoonpanoon nousseen nuoren espanjalaistoppari Eric Garcian. Ederson tuli maalialueen ulkopuolelle tavoittelemaan palloa ja törmäsi Garciaan, joka putosi kontaktin jälkeen nurmen pintaan. Espanjalaiselle annettiin kentällä lisähappea ja hänelle asetettiin niskatuki, ennen kuin hänet kannettiin paareilla ulos kentältä.

City vankisti voiton myötä sarjataulukon kakkossijaansa kasvattaen piste-eron kolmantena olevaan Leicesteriin seitsemään pisteeseen. Arsenal puolestaan voinee tappion myötä heittää hyvästit ensi kauden europeleille. Vastaavankaltaisilla peliesityksillä joukkueella tekee tiukkaa sijoittua edes Valioliigan puolen välin paremmalle puolelle.