Manchester City lisäsi Bournemouthin tuskaa – Harry Kane saavutti komean merkkipaalun

Valioliigaviheriöillä pelattiin keskiviikkona alkuillasta kolme ottelua. Jännitystä riitti niin europelipaikkojen kuin putoamistaiston suhteen.

Etihadilla Valioliigan kakkossijan jo varmistanut Manchester City sai vieraakseen putoamista vastaan taistelevan Bournemouthin.

City sai otteluun räjähtävän startin, kun David Silva laukoi vapaapotkusta isännät 1-0 -johtoon. Bournemouth ei kuitenkaan takaiskumaalista lannistunut vaan roikkui yllättävän hyvin pelissä mukana. Vierailijoiden haaveet sarjapisteistä kokivat avausjakson lopussa kovan takaiskun, kun Silva kirjautti nimensä tilastoihin toistamiseen alustamalla Gabriel Jesusin 2-0 -maalin.

Bournemouth esiintyi toisella jaksolla pirteästi ja taisteli sitkeästi elintärkeistä sarjapisteistä. Junior Stanislas antoi Bournemouthille hetkellisesti aihetta riemuun toisen jakson alussa tekemällä komean maalin yksilösuorituksella, mutta maali hylättiin lopulta VAR-tarkastuksen jälkeen Joshua Kingin ollessa maalitilanteessa paitsiossa.

Bournemouth sai lopulta ansaitsemansa kavennusmaalin tehdyksi 88. peliminuutilla, kun David Brooks ohjasi pallon lähietäisyydeltä maaliin. Se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä City kesti Bournemouthin loppurynnistyksen ja nappasi 2-1 -kotivoitollaan kaikki kolme sarjapistettä.

Tappion myötä Bournemouthin piste-ero putoamisviivan paremmalle puolelle säilyi kolmessa pisteessä. Huonon maalieronsa vuoksi Bournemouthin on käytännössä pakko saada raavituksi vähintään neljä pistettä jäljellä olevista kahdesta ottelusta pitääkseen edes pienoiset toiveet sarjapaikan säilyttämisestä elossa.

Muissa alkuillan otteluissa Burnley ja Wolves tasasivat sarjapisteet 1-1 -tasapelillä ja Tottenham voitti Newcastlen vieraskentällä maalein 3-1. Tottenhamin sankari oli Harry Kane, joka teki ottelussa uransa 200. ja 201. osumansa.