Advertisement

Manchester City matkustaa Ukrainaan Shakhtarin vieraaksi – yllättääkö ukrainalaiset jälleen?

Mestarien liiga palaa maajoukkuetauolta tänään kahdeksan ottelun voimin. Kilpailun suosikkeihin lukeutuva Manchester City matkustaa F-lohkon ottelussa Shakhtarin vieraaksi Ukrainaan.

Kotijoukkue Shakhtar on pelannut vahvasti viime aikoina ja viimeisin tappio löytyy elokuun alusta. Tuon ottelun jälkeen joukkue on pelannut 11 ottelua joista se on voittanut kahdeksan ja pelannut kolme kertaa tasan – mukaanlukien Mestarien liigan alkulohkon 2-2 -tasapelit Lyonia ja Hoffenheimia vastaan.

Vierasjoukkue Manchester City on Shakhtarin tavoin pelannut loistavasti. Kaikki kilpailut mukaanlukien manchesterilaiset ovat pelanneet tällä kaudella 13 ottelua, joista vain yksi on päättynyt tappioon. Tuo tappio tuli Mestarien liigan avausottelussa Lyonia vastaan – se myös teki F-lohkosta erittäin mielenkiintoisen ja jännittävän.

Kahden pelatun kierroksen jälkeen City on F-lohkon toisena kolmella pisteellään ja Shakhtar vain pisteen perässä sijalla kolme. Ukrainalaisten jatkohaaveiden kannalta tiistain kotiottelusta tulisi raapia vähintään yksi piste.

City on paperilla Shakhtaria valovuoden edellä, mutta pitkä matkustaminen ja vaikeat olosuhteet tasoittavat ottelun voimasuhteita. Shakhtarilla on ollut myös päivä enemmän palautumisaikaa, sillä joukkue pelasi sarjapelinsä perjantaina, Cityn pelatessa omansa lauantaina.

Joukkueet pelasivat myös viime kaudella samassa Mestarien liigan alkulohkossa. Tuolloin City vei kotiottelunsa lukemin 2-0, mutta Shakhtar oli kotikentällään vahvempi 2-1.

Shakhtarilta sivussa ottelusta ovat puolustaja Ivan Ordets sekä keskikenttäpelaajat Taison ja Dentinho.

City joutuu tulemaan toimeen ilman Claudio Bravoa, Daniloa, Ilkay Gundogania sekä Eliaquim Mangalaa.

Vaihtopenkki.comin pelivalinta otteluun: Shakhtar +2 (1.88@Betsson) kaikki pelikohteet otteluun näet tästä.

Shakhtarin ja Cityn välinen kamppailu starttaa kello 22. Lohko F:n toisessa kamppailussa Hoffenheim isännöi Lyonia.