Advertisement

Manchester City menetti kaksi avainpelaajaa sairastuvalle – Guardiola vaikean paikan edessä

Manchester City pääsi sunnuntaina juhlimaan Liigacupin voittoa, kun Wembleyllä pelatussa finaalissa Chelsea kaatui rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

City maksoi voitosta kuitenkin todella kovan hinnan, sillä manchesterilaisten luottotoppariksi noussut Aymeric Laporte sekä keskikentän pohjalla pelaava Fernandinho loukkaantuivat.

Laporte jouduttiin ottamaan vaihtoon jo puoliajalla, kun ranskalaispuolustaja kärsi takareisivammasta. Suuria minuutteja läpi kauden uurastaneen Fernandinhon paikat kestivät varsinaisen peliajan loppuhetkille asti, kunnes brasilialainen poistui pukukopin puolelle nivusiaan pidellen.


“Pelaajat tunsivat jotain lihaksissaan ja he ovat sivussa muutaman viikon ajan, Pep Guardiola sanoi finaalin jälkeen.

“Tämän pelin voittaminen oli tärkeää seuraavien pelien kannalta, mutta tämä kilpailu vaati paljon ja kärsimme siitä muissa kilpailuissa – FA Cupissa, Mestarien liigassa ja Valioliigassa.”

Laporten tilalle Cityn pelajaamateriaalista löytyy paikkaajiksi mm. Vincent Kompanyn ja Nicolas Otamendin kaltaisia kokeneita sotaratsuja, mutta Fernandinholle ei suoraa paikkaajaa löydy. Cityllä ei ole reserveissään käytännössä yhtään keskikentän pohjalle “kouluttautunutta” pelaajaa, joten Guardiola on kovan paikan edessä.

Fernandinho oli loukkaantumisen vuoksi sivussa joulukuun lopulla kahdesta valioliigaottelusta – City hävisi kummankin pelin (Crystal Palace ja Leicester). Se kertonee kaiken oleellisen Fernandinhon tärkeydestä manchesterilaisjoukkueelle.