Manchester City murskalukemin Mestarien liigan puolivälieriin – Cristiano Ronaldo nosti Juventuksen suosta

Mestarien liigassa pelattiin tiistai-iltana kaksi ottelua. Manchester City kohtasi Etihadilla Schalken ja Juventus isännöi Atletico Madridia.

Manchester City otti avausosassa ison kiinnityksen jatkopaikkaan, kun joukkue nujersi Gelsenkirchenissä Schalken 3-2 -lukemin. Surkeasti viime aikoina pelanneella Schalkella oli edessään siis lähes mahdoton tehtävä Etihadilla.

City lähti otteluun hyvin odotetulla taktiikalla. Isännät pitivät palloa, eivät hyökänneet yltiöpäisesti ja pelasivat ilman riskejä. Schalke roikkui ottelussa näennäisesti mukana reilut puoli tuntia, kunnes City pisti vajaassa kymmenessä minuutissa otteluparin lopullisesti pakettiin.

35. peliminuuttia oli kellossa, kun Sergio Aguero viimeisteli ottelun avausmaalin tyylikkäästi pilkulta. Argentiinalaishyökkääjä osui toistamiseen vain kolme minuuttia myöhemmin ja Leroy Sane sammutti viimeisenkin toivonkipinän kasvattajaseuraltaan pari minuuttia ennen taukovihellystä.

Jälkimmäinen nelivitonen oli enemmän tai vähemmän pelailua, jonka aikana City pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemia. Raheem Sterling viimeisteli kotijoukkueen neljännen maalin, Bernardo Silva viidennen, Phil Foden kuudennen ja Gabriel Jesus sinetöi ottelun loppulukemiksi 7-0. City eteni puolivälieriin murskaavilla 10-2 -yhteislukemilla.

Torinossa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun Juventus lähti kotiyleisönsä edessä kuromaan Atleticon kahden maalin johtoasemaa kiinni.

Heti alkuminuuteista lähtien Juventus painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja Atletico vetäytyi kuoreensa. Madridilaisjoukkueen taktiikka oli liian varovainen ja se kostautui.

Vain yhden maalin lohkovaiheessa tehnyt Cristiano Ronaldo nousi ottelussa suureksi sankariksi. Portugalilaistähti puski avausjaksolla kotijoukkueen johtoon, nosti joukkueensa yhteismaaleissa tasoihin toisen puoliajan alussa – niin ikään puskumaalilla – ja naulasi ottelun lopussa otteluparin ratkaisun 11-metristä. Juventus eteni jatkoon yhteismaalein 3-2, ja on yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista.