Manchester City murskavoittoon – Watfordin sarjapaikka uhattuna

Valioliigan tiistai-illan ensimmäisessä kamppailussa sarjapaikasta taisteleva Watford sai vieraakseen kakkostilansa jo varmistaneen Manchester Cityn.

Watford antoi yllättäen viikonloppuna potkut Stuart Pearcelle ja väliaikaismanageriksi kauden kahteen viimeiseen peliin nostettiin reservikoutsi Hayden Mullins.

Mullins sai heti debyyttipelissään kunnon opetuksen Pep Guardiolalta, jonka manageroima Manchester City jyräsi yksipuolisessa ottelussa 4-0 -vierasvoittoon.

Watfordin puolustusmuuri kesti ensimmäisen puolituntisen, kunnes Cityn tähtihyökkääjä Raheem Sterling mursi muurin. Englantilaishyökkääjä osui 31. minuutilla ensimmäisen kerran ja tuplasi johdon 40. minuutilla rangaistuspotkun paluupallosta.

Toisella puoliajalla Cityn myllytys jatkui taukoamatta ja vierailijat menivät menojaan. Phil Foden vei vierailijat 3-0 -johtoon pelikellon näyttäessä 63. minuuttia, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Aymeric Laporte puski Cityn jo neljän maalin karkumatkalle.

City toimitti pallon ottelun lisäajalla vielä viidennen kerran Watford-maaliin, mutta Gabriel Jesusin tekemä osuma hylättiin paitsion vuoksi.

Watfordille tappio oli karvas, sillä joukkueen sarjapaikka on yhä uhattuna. Neljän maalin tappio myös huononsi Watfordin maalieroa roimasti, jonka vuoksi Aston Villalla on Arsenalin voittamalla mahdollisuus nousta vielä tänä iltana sarjataulukossa ohi Watfordin sijalle 17.