Manchester City niukkaan voittoon Newcastlesta dominoivalla esityksellä

Newcastle matkasi vaikeaan otteluun Manchester Cityn vieraaksi. Joukkueen kauden alun ohjelma on ollut erittäin raaka. Neljässä ensimmäisessä ottelussa se on kohdannut Cityn lisäksi myös Chelsean ja Tottenhamin. Cityllä on puolestaan neljästä ensimmäisestä ottelusta kolme voittoa ja yksi tasapeli, joka tuli sarjanousija Wolverhamptonin vieraana viime kierroksella.

Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun, kun Raheem Sterling vei Cityn 1-0 johtoon vain kahdeksan peliminuutin jälkeen. Sterling laukoi tarkan laukauksen takakulmaan rangaistusalueen kulmasta. City jatkoi maalin jälkeen vahvaa painostamista, mutta Newcastle kesti ja onnistui tasoittamaan terävällä vastahyökkäyksellä tilanteen 1-1. Newcastlen maalintekijänä onnistui DeAndre Yedlin 30. minuutilla. City painosti puoliajan lopun kovaa, muttei onnistunut tekemään lisämaaleja. Tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla City sai jälleen hyvän alun. 52. minuutin kohdalla oli Kyle Walkerin vuoro onnistua maalinteossa. Tarkka kaukolaukaus noin 25 metristä yllätti hyvin ottelussa torjuneen Martin Dubravkan täysin. City teki ottelussa vielä kolmannenkin maalin, mutta se hylättiin paitsiona. City ei antanut toisella puoliajalla vierailijoille oikeastaan mitään mahdollisuuksia päästä ottelussa enää tasoihin. Sen sijaan se pommitti Newcastlen maalia taukoamatta ja 2-1 numerot jopa hieman mairittelevat vierailijoita. Pisteet jäivät ansaitusti Citizenseille.