Advertisement

Manchester City pettynyt UEFA:n tutkimuksesta

Valioliigan tuoretta mestaria Manchester Cityä epäillään UEFA:n Financial Fair Play -sääntöjen rikkomisesta. Cityn kerrotaan häikäilemättömästi kiertäneen sääntöä siirtäessään omistajiltaan rahaa seuralle tytäryhtiöiden kautta. Näillä rahoilla seura on paikannut muun muassa pelaajahankinnoista tulleita kuluja, joiden myötä seura olisi tehnyt suuria tappiota. UEFA tiedotti, että pahimmillaan Cityä saattaa odottaa sulkeminen Euro-otteluista. Tämä tarkoittaisi sitä, ettei seuraa tulla näkemään Mestarien liigassa.

“Manchester Cityn jalkapalloseura on pettynyt, mutta ei valitettavasti yllättynyt CFCB:n johtavan tutkijan Yves Letermen viittauksista”, Manchester Cityn tiedotteessa kerrottiin.

CFCB, eli seurojen talouden hallinta elin, on UEFA:n alainen organisaatio, jonka tehtävänä on tutkia seurojen talouteen liittyvää toimintaa. Sen johtava tutkija Leterme, kertoi eilen Cityä kohtaavista toimista ja mahdollisista sanktioista.


“Mediaan on viime viikkoina vuotanut tietoa alustavan prosessin kulusta, jota herra Leterme johtaa”, seuran tiedotteessa jatkettiin.

“Manchester City on täysin luottavainen positiiviseen lopputulokseen tämän asian suhteen ja harkitsee asian viemistä itsenäiseen oikeuselimeen.”

“Syytökset taloudellisista väärinkäytöksistä ovat yhä täyttä valetta ja CFCB on jättänyt kiinnittämättä huomiota useisiin Manchester Cityn toimittamiin todisteisiin.”

Alun perin Football leaks julkaisi kattavan artikkelin Cityn tekemistä väärinkäytöksistä, joiden perusteella UEFA on aloittanut omat tutkimuksensa Cityn toimien selvittämiseksi.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom