Manchester City rutiinivoittoon Evertonista – Kevin De Bruyne voiton takuumiehenä

Kuva: TT, Craig Galloway

Lauantain Valioliigakierroksen kruunasi mielenkiintoinen kohtaaminen legendaarisella Goodison Parkilla, kun Manchester City matkusti Evertonin vieraaksi 19.30 alkaneessa ottelussa. Ottelusta oli kaavailtu läpihuutojuttua Citylle, heidän ollessa hurjassa vireessä. Samanaikaisesti Marco Silvan Everton on ollut alkukauden pienoisessa syöksykierteessä.

Ottelu lähti liikkeelle ikävissä merkeissä, kun jo ensimmäisen minuutin aikana Theo Walcott loukkasi päätään Sterlingin keskityksen johdosta. Walcottia hoidettiin kentän pinnassa muutamien minuuttien ajan ja lopulta hän joutui jättämään pelin kesken. Tuoreimman tiedon mukaan Walcott vietiin sairaalaan päävamman johdosta.

Alun välikohtauksen jälkeen ottelu eteni Cityn komennuksessa ja kuparinen rikkoutui 24. minuutilla, kun Kevin De Bruyne laittoi millintarkan keskityksen takatolpalle hiipineelle Gabriel Jesusille. Hän ei erehtynyt, vaan puski akrobaattisesti pallon ohi Jordan Pickfordin. Maali oli Gabriel Jesusille kauden toinen.

Everton kuitenkin tasoitti pelin 10 minuuttia myöhemmin. Seamus Coleman pohjusti Dominic Calvert-Lewinin tiikeripuskun upealla chipillä. Maali antoi Evertonille selvän piristysruiskeen ja momentum kääntyi hetkellisesti Evertonille, sen luodessa muutaman mainion maalipaikan ensimmäisen puoliajan loppupuolella.

Kuitenkin Cityn peruspeli tuotti tulosta toisella puoliajalla. Riyad Mahrez ampui De Bruynen hankkiman vapaapotkun tarkasti taka-alakulmaan 71. peliminuutilla ja Raheem Sterling kaunisteli 3-1 -voittolukemat yläriman kautta kauden kuudennellaan.

Cityn esitys ei ollut niin häikäisevä kuin edellisenä viikonloppuna Watfordia vastaan, mutta peruslaadukas tekeminen ja rutiini saatteli Cityn voittoon hyvin taistelleesta Evertonista. City nousi voitolla sarjakakkoseksi ja on viisi pistettä Liverpoolia perässä. Everton on seitsemän ottelun jälkeen 15. sijalla, joka on suunnaton pettymys Merseysiden sinisille. Huonot tulokset ovat aiheuttaneet Marco Silvalle kritiikkiä niin omien pelaajien sekä median suunnasta eivätkä potkut lähitulevaisuudessa vaikuta kovinkaan mahdottomalta vaihtoehdolta.