Advertisement

Manchester City saa vieraakseen Brightonin – nouseeko City sarjakärkeen?

Sarjakakkonen Manchester City saa lauantaina vieraita etelärannikolta, kun Brighton matkustaa Etihad Stadiumille.

Manchester City on pelannut alkukauden odotetun vahvasti. Kuudesta ottelusta se on voittanut viisi, ainoa kauneusvirhe tilastoihin tuli Wolvesin vieraana kauden kolmannessa ottelussa. Viime viikonloppuna City oli tyly vieras Cardiffia vastaan jyräten walesilaisjoukkueen peräti 5-0. Kesällä Leicesteristä siirtynyt Riyad Mahrez onnistui ottelussa kahdesti maalinteossa. Maalit olivat hänen ensimmäiset City-paidassa.

Mahrezin maalivire jatkui myös tiistain Carabao Cupin vierasottelussa Oxfordia vastaan. Mahrez viimeisteli joukkueensa toisen maalin Cityn 3-0 -voittoon päättyneessä ottelussa.

Brightonin alkukausi on ollut epäonninen. Joukkue on pelannut ottelusta toiseen hyvin, mutta kuudesta pelistä se on voittanut ainoastaan yhden ja pisteitä on irronnut vain viisi kappaletta.

Viime viikonloppuna Brighton pelasi kenties kauden huonoimman ottelunsa Tottenhamia vastaan häviten kotikentällään 2-1. Joukkueen manageri Chris Hughton onnistuu luomaan illasta toiseen joukkueelle sellaisen pelitaktiikan, että se pystyy taistelemaan pisteistä ketä tahansa vastaan. Myös pelin sisällä joukkue osaa reagoida tilanteisiin – hyvä osoitus tästä nähtiin Fulhamia ja Southamptonia vastaan, joissa joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin. Citylle voikin vastoin ennakko-odotuksia tulla tuskainen lauantai-ilta kotikentällään.

Viime kaudella City voitti kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Brightonin kotiluolassa 2-0. Toukokuussa Etihadilla pelattu ottelu päättyi Cityzensin 3-1 -kotivoittoon.

Cityltä sivussa ottelusta ovat Kevin de Bruyne, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy sekä Claudio Bravo.

Brightonilta varmuudella poissa on ainoastaan Jose Izquierdo. Pascal Grossin ja Tottenham-ottelussa loukkaantuneen Dale Stephensin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Vaihtopenkki.comin pelivalinta otteluun: Brighton +3 (1.96@Betsson) pääset pelaamaan sen tästä.

Manchester Cityn ja Brightonin taistelu sarjapisteistä käynnistyy lauantaina kello 17.00.