Advertisement

Manchester City sai jälleen kehuja – “vastaavanlainen joukkue, kun Barcelona oli Guardiolan aikana”

Pep Guardiolan valmentama Manchester City muistuttaa hyvin vahvasti Guardiolan Barcelonaa kaudelta 2010-2011, sanoo Manchester Cityssäkin urallaan pelannut entinen laitapuolustaja Danny Mills.

City on aloittanut valioliigakauden kymmenellä voitolla 11 ottelusta, maaleja näissä otteluissa on syntynyt huimat 38. Vahva alkukausi on siivittänyt Cityn jo kahdeksan pisteen karkumatkalle paikallisvastustaja Unitedista.

Cityn entinen laitapuolustaja Mills, joka pelasi taivaansinisissä viiden vuoden ajan, on vertaillut entistä joukkuettaan Guardiolan kuuden vuoden takaiseen Barcelonan joukkueeseen.


Barcelonan voitti tuolloin La Liigan sekä Mestarien liigan. Manchester Unitedin entinen manageri Sir Alex Ferguson kuvasi Mestarien liigan finaalitappion jälkeen Barcelonaa “parhaana joukkueena, jonka hän on koskaan kohdannut uransa aikana Unitedissa”.

– Hänen tapansa, jolla hän haluaa pelata, on ollut ratkaiseva, eikä hän koskaan halua muuttaa sitä. Kun hän tuli viime kaudella, hän sanoi, että näin pelataan, ja täksi kaudeksi hän sai rakennettua täydellisen joukkueen pelisysteemilleen.

– Se, miten he pelaavat tällä hetkellä on mielestäni vastaavanlainen joukkue, kun Barcelona oli Guardiolan aikana.

– Viihdyttävä joukkue, ylivoimaisesti paras joukkue viihdyttävyyden suhteen Valioliigassa, kenties jopa koko Euroopassa.

Kevin De Bruynen, Leroy Sanen, Raheem Sterlingin, Gabriel Jesusin ja Sergio Agueron johtama Cityn laaja hyökkäyskalusto on tällä kaudella isossa roolissa.

Mutta keskikenttäpelaaja David Silva, joka on antanut seitsemän maaliinjohtanutta syöttöä 11 ottelussa, on Millsin mielestä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

– Hän on aivan loistava, hän on nero, Mills ylisti espanjalaista keskikenttäpelaajaa.

– Hänen kosketuksensa, hänen näkemyksensä, hänen kykynsä tehdä oikea ratkaisu on silmiinpistävää, hän jatkoi kehuja.

– Cityllä on vain niin erinomainen kokoonpano, että näiden muiden nimien vuoksi hän ei ole täysin saanut samaa huomiota, jonka hän tavallisesti saisi.