Advertisement

Manchester City sai lopullisen tuomion CASilta: kilpailee sittenkin Mestarien liigassa ensi kaudella!

Manchester City on ollut piinassa siitä asti, kun se sai helmikuussa kahden vuoden osallistumiskiellon Mestarien liigaan ja 30 miljoonan euron sakot johtuen taloudellisten reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Heti oli selvää, että City valittaa tuomiosta. Tänään se sai CASista, Urheilun kansainvälisestä välitystuomioistuimesta, lopullisen tuomion.

Ja mikä onkaan lopputulos! Tuomio on kääntynyt aivan ympäri. Sakot vähenivät 30 miljoosta 10 miljoonaan, ja mikä ehkä vieläkin tärkeämpää, City kilpailee sittenkin Mestarien liigassa jälleen ensi kaudella. Sen voitto on taivaansinisille himoittu palkinto, jota se ei ole vielä päässyt maistamaan. Tämänkin kauden kannujahti on toki kesken, mutta tie finaaliin tulee olemaan kivinen.

Taloudellisissa reilun pelin säännöissä on kyse ennen kaikkea siitä, että seurojen on katettava menonsa tuloilla. UEFAn valitus alun perin koski sitä, että City on vääristellyt tulojaan (ennen Pep Guardiolan aikaa), täyttääkseen pykälät. Ilmeisesti porttikielto Mestarien liigaan olisi ollut kuitenkin tästä liian iso rangaistus. Se olisi vaikuttanut todennäköisesti myös tähtipelaajien, etunenässä Kevin de Bruynen haluihin pelata joukkueessa tulevaisuudessa, eli kerrannaisvaikutukset olisivat olleet suuria.

Tätä ”tuomiopäivää” oli odotettu. Eivät vain Pep, joukkuelaiset ja Cityn fanit, vaan myös muiden joukkueiden edustajat ja koko eurooppalainen jalkapallomaailma. Mutta nyt se on ohi, huomattavasti kevyemmin seurauksin kuin mitä alun perin määrättiin. Toki UEFA voi vielä valittaa tuomiosta, mutta sitä pidetään epätodennäköisenä.

Lue CASin koko tiedote (englanniksi)