Advertisement

Manchester City solmi jättidiilin Puman kanssa!

Manchester Cityn omistajayhtiö City Football Group (CFG) on tehnyt kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen Puman kanssa, jonka arvo on hulppeat 650 miljoonaa puntaa.

Sopimus astuu voimaan heinäkuussa, jolloin CFG:n sopimus Niken kanssa päättyy. Siirtyminen Nikesta Pumaan on rahallisesti todella merkittävä etenkin manchesterilaisseuralle, sillä Nike maksoi joukkueelle vain 20 miljoonaa puntaa vuodessa.

Vaikka CFG omistaa Manchester Cityn lisäksi neljä joukkuetta, tulee manchesterilaisjoukkue nappaamaan ison siivun CFG:n uudesta 65 miljoonaa puntaa vuodessa tuottavasta paitasopimuksesta.

”Puman kumppanuus City Football Groupin kanssa on suurin sopimus, jonka olemme koskaan tehneet – sekä laajuudessa että kunnianhimoisuudessa, Puman toimitusjohtaja Bjorn Gulden sanoi.

”Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä City Football Groupin kanssa, jonka menestys, kunnianhimo ja innovaatiokyky ovat osoittaneet, että he ovat asettaneet uusia standardeja kentällä ja sen ulkopuolella. Odotamme innokkaasti jalkapallon innovatiivisimman kumppanuuden rakentamista määrittelemällä urheilukumppanuusmallin sekä kentällä että sen ulkopuolella.”

Manchester Cityn sopimus on valioliigahistorian toisiksi suurin. Manchester Unitedille 75 miljoonaa puntaa vuodessa tuottava sopimus Adidaksen kanssa on yhä suurin.

Lontoolaisseurat Arsenal (Puma) ja Chelsea (Nike) tienaavat molemmat 60 miljoonaa puntaa vuodessa yhteistyösopimuksistaan.