Advertisement

Manchester City uusi Valioliigan mestaruutensa

Manchester City on voittanut Valioliigan mestaruuden toista kertaa peräkkäin. Liverpool hoiti oman osuutensa ja piti mestaruustaistelun kiivaana loppuun asti. Lopulta Cityn rutiini oli kuitenkin liikaa ja sekin onnistui voittamaan oman päätöskierroksen ottelunsa.

Sunnuntain päätöskierroksella Manchester City voitti Brightonin vieraskentällä 1-4. Voitto ei ollut kuitenkaan niin helppo kuin miltä tulos kuulostaa, sillä ottelun 27. minuutilla kokenut kärkimies Glenn Murray puski kulmapotkusta Brightonin johtoon. Kun Liverpool oli mennyt omassa ottelussaan Wolvesia vastaan johtoon vain hetkeä aiemmin, näytti Cityn tilanne yhtäkkiä pulmalliselta.

Sergio Agüero tasoitti ottelun kuitenkin vain minuutin Murrayn maalin jälkeen. City sai myös lopulta voittomaaliksi jääneen johto-osuman ensimmäisellä puoliajalla, kun Aymeric Laporte pääsi aivan vapaasti puskemaan pallon maaliin Riyad Mahrezin antamasta kulmapotkusta.


Toinen puoliaika oli täysin Cityn hallintaa ja Mahrezin sekä Ilkay Gündoganin osumat tarkoittivat, ettei Cityn kannattajien tarvinnut lopulta jännittää loppuun asti.

Liverpoolin 97 pisteellä saavuttama toinen sija on historiallinen suoritus. Tuo pistemäärä olisi riittänyt Englannin pääsarjan mestaruuteen kaikilla muilla kausilla paitsi kahdella viimeisimmällä. Joukkueen kannattajien liigamestaruuden odotus on kestänyt nyt 29 vuotta ja jatkuu vielä ainakin vuoden.

Vaikka Liverpoolissa arvostetaan liigamestaruus yli kaiken muun, saattaa kausi saada yhä kuitenkin onnellisen päätöksen. Joukkue kohtaa Mestarien liigan finaalissa Tottenhamin ja tuon kilpailun voittaminen olisi paras mahdollinen lohdutuspalkinto.

 

METSÄSTÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. BETSSON TARJOAA KILPAILUN, JOSSA VOI METSÄSTÄÄ VIIKON KORKEINTA KERROINTA. VOITTAJALLE TARJOLLA JOPA 1000 EUROA!