Manchester City vaikeuksien kautta voittoon – David Silva kentän kuningas

Manchester City otti elintärkeän voiton Mestarien liigassa tiistaina, kun Hoffenheim kaatui vieraskentällä lukemin 2-1. Helpolla voitto ei missään nimessä irronnut, sillä Hoffenheim sai otteluun salama-alun.

Ottelua oli pelattu vain 43 sekuntia, kun City-vahti Ederson joutui kaivamaan palloa selkänsä takaa. Kemer Demirbay syötti upeasti Ishak Belfodilin keskeltä yksin läpi, eikä algerialaishyökkääjä erehtynyt.

City ei shokki alusta hätkähtänyt vaan tuli nopeasti otteluun mukaan. Kahdeksannella peliminuutilla David Silva vapautti fantastisella pystysyötöllään Leroy Sanen läpiajoon. Saksalainen ajautui hieman liian pieneen kulmaan ja syötti vielä Sergio Aguerolle, joka laittoi pallon hieman tuurillakin maaliin.

Cityn kovasta painostuksesta ja muutamasta loistavasta maalipaikasta huolimatta ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty joten tauolle mentiin 1-1 -tasalukemissa.

Toisella puoliskolla manchesterilaisjoukkue otti entistä enemmän otetta pelistä ja piti Hoffenheimin pois maalipaikoilta. David Silva ja Sergio Aguero tuhlailivat molemmat kertaalleen huippupaikat, eikä City tuntunut löytävän lääkkeitä Hoffenheim-puolustuksen murtamiseen.

87. peliminuutilla City siirtyi kuitenkin vihdoin ja viimein ottelussa johtoon. Hoffenheimin nuori hollantilaispuolustaja Justin Hoogma nukahti pahemman kerran eikä saanut palloa purettua omalta rangaistusalueelta pois. David Silva nappasi pallon helposti Hoogmalta pois ja täräytti pallon vuorenvarmasti takakulmaan.

Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty joten City nappasi elintärkeät kolme pistettä plakkariinsa vaikeiden vaiheiden jälkeen. Avausottelunsa hävinnyt manchesterilaisjoukkue nousi voittonsa myötä F-lohkossa kakkoseksi. Cityn seuraava Mestarien liigan ottelu on vuorossa kolmen viikon päästä, kun joukkue matkustaa Ukrainaan Shakhtarin vieraaksi.