Advertisement

Manchester City vierailee Turf Moorilla – Palaako Taivaansiniset sarjakärkeen?

Valioliigasunnuntain toisessa ottelussa Burnley saa vieraakseen mestaruutta havittelevan Manchester Cityn.

Illan isäntäjoukkue Burnleyn kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Alkukausi meni joukkueelta täysin penkin alle, mutta kauden toisella puoliskolla se on ollut erittäin vahvassa vireessä. Sean Dychen miehistö on viimeisen 15 ottelun otannalla kuntopuntarissa komeasti viides.

Burnleyn sarjapaikka sai sinettinsä maanantaina, kun joukkue kävi hakemassa melkoisella puolustustaistelulla tasapelipisteen Stamford Bridgeltä. Joukkueen tulisi venyä tänään samankaltaiseen esitykseen, jotta Cityä vastaan olisi edes pieni sauma taistella sarjapisteistä.


Manchester City lähtee Turf Moorille tavoittelemaan vain yhtä asiaa, vierasvoittoa. Mikään muu ei manchesterilaisjoukkueelle enää kelpaa.

Cityn ja Liverpoolin välinen mestaruustaisto on käynyt kuumana koko kauden ajan ja sarjan kärkipaikka on vaihtunut jo peräti 30 kertaa. Kaksikon välinen “kissahiirileikki” sai jatkoa perjantaina, kun merseysidelaiset jyräsivät kotikentällään Huddersfieldin peräti 5-0 ja nousivat jälleen sarjakärkeen. Voittonsa myötä Liverpool pystyi antamaan painetta Cityn suuntaan, joten Burnleya vastaan joukkue on pakkovoiton edessä, jotta mestaruus on omissa käsissä.

“Heidän pelityyliään vastaan on aina vaikea pelata, joten meidän on valmistauduttava otteluun hyvin”, Manchester Cityn espanjalaisluotsi Pep Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

“Pelaamme mestaruudesta, joten jokainen meistä tuntee painetta pelien voittamisesta. Haluamme voittaa mestaruuden. Ehkä jopa enemmän kuin viime kaudella.”

Burnleylta sivussa ottelusta ovat Steven Defour sekä Aaron Lennon.

Manchester Cityn poissaolijoiden listalta löytyvät Kevin De Bruyne sekä mahdollisesti myös Ilkay Gundogan ja Fernandinho.

Burnleyn ja Cityn välinen valioliigaottelu alkaa kello 16.05. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Viasatilta sekä Viaplaysta.