Advertisement

Manchester Cityllä kasvojen pesun paikka Liverpoolia vastaan Mestarien liigassa

Manchester City kohtaa Liverpoolin Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa Etihadilla. Ensimmäinen osa päättyi Liverpoolin selkeään 3-0 voittoon. Vaikka kolmen maalin etumatka on vakuuttava, Cityn taidolla ero on kurottavissa kiinni. Valioliigassa Manchester City on viittä vaille varma mestari kuluvalla kaudella. Sen sijaan menestys Mestarien liigassa on seuran historiassa jäänyt erittäin laihaksi suurista rahallisista panostuksista huolimatta. Tilanne vaikuttaa pahasti samalta myös tällä kaudella.

Manchester City oli ensimmäisen osan ensimmäisellä puoliajalla täysin jyrän alla. Toisella puolella Liverpool löysäsi hieman kaasua ja City pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Maaleja se ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Viime viikonlopun kotiottelu paikallisvastustaja Manchester Unitedia vastaan päättyi myös murheellisesti. Joukkueella oli mahdollisuus varmistaa Valioliigan mestaruus tuossa ottelussa, mutta United haki täydet pisteen 2-3 voitollaan.

Liverpool pelasi ensimmäisessä osassa loistavasti. Viikonlopun 0-0 tasapeli Evertonia vastaan Merseysiden derbyssä oli varmasti tuloksellisesti pettymys. Nollapeli kertoo kuitenkin joukkueen tiivistyneestä puolustuspelaamisesta. Juuri tuo voi olla ratkaisevassa asemassa myös tämän illan ottelussa. City on näyttänyt haavoittuvuutensa ja sen itseluottamus ei varmasti ole aivan yhtä hyvällä tasolla kuin alkukaudesta. Nämä seikat ovat Liverpoolille eduksi myös tänä iltana.


”Meille on hyvin tärkeää keskittyä pitämään maalimme puhtaana, sillä jos he tekevät maalin, meidän on tehtävä viisi”, Manchester Cityn Fernandinho kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

”Nyt enemmän kuin koskaan tarvitsemme fanien tukea.”

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp pitää vakuuttavan 3-0 voitonkin jälkeen jalat tiukasti maassa. Häneltä tiedusteltiin, onko City haavoittuvaisempi kahden tappiollisen ottelun jälkeen.

”En ajattele mitään sen tapaista”, Klopp vastasi.

”Sinulla on aina mahdollisuus vastata ja iskeä takaisin.”

”Kun hävisimme täällä 5-0 alkukaudesta, kaikki näkivät Cityn laadun, vaikka pelasimmekin yhden miehen vajaalla.”

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom