Manchester Citylle ikäviä uutisia – tähtipuolustaja sivussa viikkoja

Manchester City kävi hakemassa tärkeät vieraspisteet Leicesterin vieraana King Power Stadiumilta lauantaina 0 – 2 lukemilla. Tuloksen lisäksi joukkue sai ottelussa myös ikäviä uutisia, kun Cityn tähtipuolustaja John Stones loukkaantui ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen tähtipuolustaja Vincent Kompany palasi juuri loukkaantumisen jäljiltä takaisin kentälle, mutta oli etenkin ottelun alkupuolella hyvin kaukana totutusta tasostaan. Pelaaja oli lähellä saada punaisen kortin ottelun kolmannella minuutilla tilanteessa, jossa kotijoukkueen Jamie Vardy oli karkaamassa puolustajalta yksin läpi. Kompanyn liuku takaapäin olisi voinut tuoda pelaajalle punaisenkin kortin, mutta Stones oli tilanteessa hyvin mukana, joten tuomari katsoi keltaisen olevan riittävä rangaistus.

Stonesin loukkaannuttua pelaajan tilalle tuli Eliaquim Mangala, jolla oli allaan vain 19 minuuttia Valioliigajalkapalloa ennen kentälle tuloaan. Stonesin loukkaantuminen on Citylle erittäin ikävä, sillä Stones on ollut Cityn ehdottomasti paras puolustaja kuluvalla kaudella. Ensi arvioiden mukaan Stones joutuisi olemaan sivussa ainakin kuusi viikkoa. Mikäli nämä arviot pitävät paikkaansa, pelaaja joutunee jättämään väliin myös joulun ja uuden vuoden raskaan otteluruuhkan ja tuo saattaa osoittautua Citylle mestaruuden kannalta ratkaisevaksi ajaksi.

”Tilanne on meille raskas, sillä kalenteri on erittäin vaativa.” Cityn manageri Pep Guardiola kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Meillä ei ole montaa keskuspuolustajaa, joten he kärsivät tilanteesta. Löydämme kuitenkin ratkaisun tilanteeseen.” Guardiola jatkaa.

City kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistaina Feyenoordin kotonaan Mestarien liigassa. Valioliigassa joukkue matkustaa Unitedin kotonaan voittaneen Huddersfieldin vieraaksi ensi sunnuntaina.