Manchester Citylle shokkitappio kotikentällään!

Mestarien liigan suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Manchester City koki lohkovaiheen avausottelussa yllättävän kotitappion ranskalaisseura Lyonille. Lyon haki Etihadilta 2-1 -vierasvoiton komealla peliesityksellä.

Lyon tuli otteluun päättäväisesti ja heti avausminuuteista lähtien ranskalaisseura osoitti sen, ettei se tullut Cityn kotistadionille kumartelemaan.

Cityn laitahyökkääjä Raheem Sterlingille avautui ottelun ensimmäisen maalipaikka 11. peliminuutilla, mutta englantilainen ei onnistunut lähietäisyydeltä saamaan palloa verkon perukoille.

17. peliminuutilla City-puolustaja Aymeric Laporte oli lähellä viedä kotijoukkueen ottelussa johtoon. Ranskalaistopparin pusku osui kotiyleisön harmiksi kuitenkin vain tolppaan.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa 26. minuutilla, kun Nabil Fekirin keskitys tavoitti rangaistusalueelta Maxwel Cornetin, jonka tarkka laukaus upposi ohi City-vahti Edersonin.

Viisi minuuttia myöhemmin Cityn keskikenttäpelaaja Ilkay Gundogan sai pallon ohi Lyon-vahti Anthony Lopesin, mutta maali hylättiin paitsion vuoksi.

Puoliajan viimeisillä minuuteilla vahvasti ottelussa pelannut Nabil Fekir lisäsi Cityn tuskaa. Fekir riisti pallon keskikentällä Fernandinholta, kuljetti aikansa, ja laukoi millin tarkasti pallon toistamiseen ohi Edersonin. Puoliajalle mentiin Lyonin yllättävässä 2-0 -johdossa.

Toiselle puoliajalle City tuli selvästi ryhdistäytyneenä ja otti pelin täysin hallintaansa. Ensimmäinen maalipaikka avautui kuitenkin Lyonille ja Memphis Depaylle. Depay pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukoi harmikseen pallon tolppaan.

67. minuutilla Cityn hurja painostus palkittiin kavennusmaalilla. Leroy Sane löysi syötöllään boxin sisälle vapaaksi jääneen Bernardo Silvan, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

City loi ottelun lopussa vielä tukun hyviä maalipaikkoja, mutta Lyon-puolustus kesti loppuun asti. Mestarien liigan ensimmäinen iso yllätys näki päivänvalonsa täten jo heti avauskierroksella.

F-lohkon toisessa ottelussa Shakhtar Donetsk ja Hoffenheim tasasivat pisteet 2-2 -tuloksella. Lohkon seuraavat ottelut pelataan 2.lokakuuta, jolloin City matkaa Hoffenheimin vieraaksi Saksaan, Lyon puolestaan isännöi Shakhtaria.