Advertisement

Manchester Citylle vieraaksi Burnley

Manchester City johtaa tällä hetkellä sarjaa maalieron turvin. Sen kanssa samoissa pisteissä ovat myös Chelsea ja Liverpool. Kukaan kolmikosta ei ole tällä kaudella hävinnyt sarjassa vielä kertaakaan. Kaikilla on rasitteenaan kaksi tasapeliä. City saa tällä kierroksella vastaansa kauden vaisusti aloittaneen Burnleyn. Burnleyn käyrä on kuitenkin vahvassa nousussa ja joukkue on parhaillaan kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Viime kaudella City otti kotikentällään vakuuttavan 3-0 voiton.

Manchester City on osoittanut kauden aikana haavoittuvuuden merkkejä etenkin Mestarien liigassa. Se on kuitenkin parhaimmillaan täysin ylivertainen joukkue Englannissa, joten illan ottelussa ei ennakkoon luulisi olevan epäselvää voittajasta. Valioliigan helmi on kuitenkin sen yllätyksellisyys ja se, että kuka vain voi voittaa kenet vain. Kevin de Bruyne saatetaan nähdä pitkästä aikaa mukana joukkueen kokoonpanossa.

“En tiedä voiko Kevin de Bruyne pelata 90 minuuttia, mutta hän on harjoitellut erittäin hyvin viimeisen kahden viikon aikana. Hänellä ei ole kipuja, joten hän on valmis olemaan mukana”, Pep Guardiola kertoi.


“Hän on todella tärkeä pelaaja meille.”

Burnley on pikkuhiljaa pääsemässä takaisin hieman parempaan vireeseen. Alkukausi oli hankala ja Eurooppa-liigan karsinnat eivät helpottaneet joukkueen tilannetta. Kapealla materiaalilla pelaava joukkue on saanut itseluottamustaan takaisin kolmen tappiottoman ottelun myötä. Joukkueen maalivahti Joe Hart palaa ensimmäistä kertaa vanhalle kotistadionilleen Burnleyn pelaajana.

“Joe on nyt hyvin kokenut. Hän on pelannut riittävästi suuria otteluita”, Sean Dyche kertoi.

“Hänelle tässä on luonnollisesti enemmän tunnetta, kun pelaa sellaista joukkuetta vastaan, jonka kanssa on paljon historiaa takana.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom