Manchester Cityn hurja loppukiri liikaa Real Madridille – Kevin De Bruyne manchesterilaisjoukkueen sankari

Kuva: TT, Manu Fernandez

Manchester City tarrasi keskiviikko-iltana kiinni Mestarien liigan puolivälieräpaikkaan kaadettuaan Real Madridin neljännesvälierien avausosaottelussa Santiago Bernabeulla maalein 2-1.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli erittäin tasaista vääntöä, jonka aikana hieman yllättäen Real Madrid piti palloa enemmän hallinnassaan. Molemmille joukkueille aukesi maalittoman avausjakson aikana yksi erittäin vaarallinen maalipaikka.

Realin paras paikka siunaantui, kun City-vahti Ederson joutui torjumaan eteensä Real-kärki Karim Benzeman voimakkaan puskun, mutta Vinicius Junior liukastui juuri kriittisellä hetkellä, eikä saanut tuikattua palloa lähietäisyydeltä tyhjänä ammottaneeseen City-maaliin. Cityn vaarallisin maalipaikka siunaantui Gabriel Jesusille, joka laukoi hyvästä paikasta suoraan Real-vahti Thibaut Courtoisia päin, vaikka takakulma oli belgialaisvahdin huonon sijoittumisen myötä täysin auki.

Toisella jaksolla maalipaikkoja siunaantui molemmille joukkueille huomattavasti ensimmäistä nelivitosta enemmän.

Ottelun avausmaali nähtiin 60. peliminuutilla, kun Realin kova prässi tuotti pallonriiston keskialueella ja Vinicius Junior karkasi vasemmalta laidalta. City-puolustus ei saanut pidettyä brassilaituria kurissa, joka tarjoili maalin eteen vapaaksi jääneelle Iscolle namupaikan, josta espanjalainen ei erehtynyt.

Toisen jakson kenttätapahtumia hallinnut City onnistui kuitenkin lopussa vielä kääntämään ottelun itselleen.

Cityn tasoitusmaali näki päivänvalonsa 78. minuutilla, kun Valioliigan syöttöpörssiä ylivoimaisesti johtava Kevin De Bruyne löysi nappikeskityksellään Gabriel Jesusin, joka nikkasi päällään tärkeän vierasmaalin.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Real-puolustaja Dani Carvajal liukui holtittomasti Raheem Sterlingin jaloille, ja ottelun erotuomari Daniele Orsato tuomitsi Citylle rangaistuspotkun. De Bruyne ei jättänyt tätä saumaa käyttämättä, vaan vei Cityn vuorenvarmalla rankkarilla johtoon.

Real Madridin ilta synkkeni vielä ottelun lopussa entisestään, kun joukkueen kapteeni Sergio Ramos sai punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon karanneen Gabriel Jesusin. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten City petasi itselleen loistavat lähtökohdat kotiotteluunsa.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan Etihadilla 17. maaliskuuta.